Konesob Mesleki Eğitim Faaliyetlerine Hız Verdi

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, mesleki eğitim mevzuatı ile esnaf ve sanatkar meslek kuruluşlarına verilen görevleri yerine getirmeye devam ettikleri...

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, mesleki eğitim mevzuatı ile esnaf ve sanatkar meslek kuruluşlarına verilen görevleri yerine getirmeye devam ettiklerini, son olarak KONESOB bünyesinde kurdukları, İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu’nun (İDDG) Konya ilinde mesleki eğitimle ilgili faaliyetlere odaklanacağını açıkladı.

KONESOB olarak yaklaşık 50 bin üyeye sahip olduklarını belirten Başkan Ali Osman Karamercan, üyelerinin en önemli sorunlarından birinin yanında çalışacak nitelikli eleman bulamamak olduğunu, birçok meslek dalının eleman bulunamadığı için yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını hatırlattı. “Türkiye’nin sorunu işsizlik değil iş beğenmemek” diyen Başkan Karamercan, KONESOB İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu’nun bu sorunlara çözüm üretmek amacıyla yoğun bir çalışma programı içinde olduğunu bildirdi.

EĞİTİM FAALİYETLERİNE AĞIRLIK VERİLECEK

KONESOB’a üye oda başkanları ile Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz’ın da katıldığı KONESOB İDDG toplantısında esnaf ve sanatkarlarla mesleki eğitim veren okul ve kurumları bir araya getirecek faaliyetlere ağırlık verilmesi kararlaştırıldı. Buna göre mesleki eğitim merkezleri, halk eğitim merkezleri ve meslek liselerinde esnaf ve sanatkar kesiminin ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki kurslar düzenlenecek. Odalar esnaf ve sanatkarların eğitime ihtiyaç duydukları alanları tespit edecek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yapılacak program dahilinde esnafa yönelik ihtiyaç odaklı kurslar açılacak.

KONESOB İDDG’nin mesleki eğitimle ilgili önemli çalışmalar gerçekleştireceğini vurgulayan Başkan Karamercan, İDDG çalışmalarına kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin desteğini ve katkısını beklediklerini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri