Konak Belediyesi, 4 Ayda Kaçak Dökülen 8 Bin 800 Ton Molozu Kaldırdı

İzmir Konak Belediyesi ekipleri, son dört ayda boş arazilere kaçak dökülen 8 bin 800 ton moloz ve inşaat atığını bertaraf etti.İzinsiz döküm yapılan arazilerde denetim yapan ekipler, bir günde 100 ton kaçak moloz ve inşaat atığı toplayarak...

İzmir Konak Belediyesi ekipleri, son dört ayda boş arazilere kaçak dökülen 8 bin 800 ton moloz ve inşaat atığını bertaraf etti.

İzinsiz döküm yapılan arazilerde denetim yapan ekipler, bir günde 100 ton kaçak moloz ve inşaat atığı toplayarak döküm alanına ulaştırdı. Çalışmalar sırasında vatandaşların rahatsız olmaması için molozlara su sıkılarak toz kalkması önlendi.

Duyarlı vatandaşlardan gelen kaçak moloz döküm ihbarlarını dikkate alan ekipler, çevre kirliliğine yol açan kaçak dökümleri yapanlar hakkında cezai işlem uyguluyor. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nda yer alan 41'inci maddeye göre, belirlenmiş alanlar dışında, ilçe sınırları içinde kalan boş arazilere döküm yapanlara 189 ile 5 bin 792 lira arasında para cezası kesiliyor. Yasal olarak belirlenmiş alanlar dışına döküm yapan işletmelerde bu miktar 9 bin 663 liraya kadar çıkıyor.

Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 3 iş makinesi, 12 tonluk 7 kamyon, 4 küçük kamyon, bir sulama aracı ve bir TIR'la görev yapıyor. Boş arazilere moloz ve inşaat atığı dökülmemesini isteyen ekipler, döküm yapan şahısların ihbar edilmesini talep etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri