Komşular iftarda buluştu

Selçuklu TOKİ Konutları DK 10 A Blok sakinleri, organize ettikleri iftar yemeğinde biraraya geldi.

Selçuklu TOKİ Konutları DK 10 A Blok sakinleri, organize ettikleri iftar yemeğinde biraraya geldi.  Rahmet Ormanı Piknik Alanı’nda gerçekleşen iftar buluşması ile komşuluk ilişkilerinin ve dayanışmanın güzel bir örneği ortaya konuldu. Komşuların iftar menüsünü, görev paylaşımı ile hazırlanan ev yemekleri oluşturdu.

 

İlk defa apartman iftarı düzenlediklerini belirten Blok Yöneticisi, eğitimci Muzaffer Uğur, komşuluğun kültürümüzde önemine dikkat çekti. Şehirlerde insanların komşuluk geleneklerini unutmaya başladığını belirten Uğur, “Peygamberimiz bir Hadis-i Şerif’inde diyor ki; ‘Cebrail bana komşu hakkını o kadar çok tavsiye etti ki, neredeyse komşuyu komşuya vâris kılacak zannettim.’ Bu Hadis’le Peygaberimiz (s.a.v.) komşu hakkının önemini vurgulamıştır. Bu nedenle biz de komşular olarak paylaşma ve dayanışma gibi güzelliklerin öne çıktığı Ramazan ayında biraraya geldik” dedi. İnsanın iyi ve kötü gününde en yakınında komşusunun bulunduğunu hatırlatan Uğur, uygulamayı ileriki yıllarda da sürdürerek komşu iftarını geleneksel hale getireceklerini vurguladı.

 

Blok sakinlerinden Mehmet Barış da, komşuluk münasebetlerinin önemine dikkat çekerek, “Komşuluğun ne kadar önemli olduğu atasözlerimize de yansımıştır. Çocuklarımıza da kültürümüzün önemli bir parçası olan komşuluk bilincini aşılamak istiyoruz” diye konuştu. Çocukların eğlenceli vakit geçirdiği organizasyon sonrasında blok sakinleri, voleybol oynayarak stres attı. Apartman sakinleri, bir sonraki ramazanda da uygulamayı devam ettirmeyi kararlaştırdı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri