KOMGIDA, kapasiteyi yüzde 50 artırdı

KOMBASSAN şirketlerinden gıda sektöründe faaliyetini sürdüren KOMGIDA, Golda ve Melda markaları ile yurtiçi ve dışında pazar payını önemli ölçüde artırdı.

Makarna, un, bakliyat, bisküvi ve gofret üreten KOMGIDA’nın Genel Müdürü Hasan Hüseyin Demiröz, 2010 yılının ilk altı ayında şirketinin gösterdiği performansa yönelik şu değerlendirmelerde bulundu: “İşletmemiz 2010 yılı ilk altı ayında toplam satış miktarını yurt içinde yüzde 159, yurt dışında ise yüzde 60 oranında artırarak önemli bir başarı elde etmiştir. Kapasite kullanım oranlarımızda ise yüzde 50’lik artışımız bulunmaktadır. Un satışlarımız da ise yüzde 250 artış sağlanmıştır. Yurt içi bayilerimizde yüzde 25 lik bir artış elde ettik. Müşteri beklentileri doğrultusunda yenilediğimiz yeni ambalajlı ürünümüz, Ramazan ayı içerisinde tüketicimizle buluşacaktır. Müşterilerimizin bu değişikliği beğeneceklerini umuyoruz.  Büyük şehirlerde ki marketlerde de, ürünlerimiz her geçen gün artarak aranan markalar arasında yerini almıştır. Bölgenin zirai ve ekonomik açıdan kalkınmasında önemli bir yere sahip olan KOMGIDA, bu yılın hasatında da bölgenin ‘durum buğday’ının büyük bölümünü çiftçiden nakit olarak almıştır. Makarnayı Türkiye’ye sevdirmek için çalışmalarımıza hızla devam etmekteyiz. Makarnanın yanı sıra, lezzet ve kaliteden ödün vermeden uygun fiyata halkımıza, un, bakliyat, bisküvi ve gofret sunmaya da devam etmekteyiz.”

Öte yandan,  KOMGIDA A.Ş., işletme içinde de Ar-Ge kültürünün geliştirilmesine yönelik çalışmalara da devam ediyor. Bu kapsamda “Un Fabrikası'nda Öğütme Kalitesi ile verimliliğin Arttırılması” başlıklı projeyi TÜBİTAK'a sundu. KOMGIDA’nın bu proje gerçekleştiği takdirde; günlük öğütme kapasitesi ve mevcut un randımanı artacak, enerji tasarrufu sağlayacak ve aynı mekanizasyon parkı ile ekmeklik una ilaveten lüks un, bisküvilik, kek ve diğer unların elde edileceği esnek diyagram geliştirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri