KOMEK'e yoğun ilgi

Bugüne kadar 400 binden fazla kişiye eğitim veren KOMEK, Konya merkez ve 18 ilçede 30 bine yakın kursiyere bu dönemki eğitimlerini sürdürüyor. En fazla ilgi gören branşlar ise gelenekli el sanatları, bilişim teknolojileri ve yabancı diller oluyor

Zorunlu ilköğretim yaşını tamamlamış herkes, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) kursiyeri olabiliyor. KOMEK, üretken bireyler yetiştirmek için farklı branşlarda eğitim veriyor. KOMEK'te Güz dönemi verimli başladı. 26 Eylül günü ilk derse başlayan KOMEK öğrencileri, 29 Ocak'a kadar tercih ettiği dalda eğitimini devam ettirecek. İş ve yaşam becerisi kazanmak isteyen vatandaşlar; KOMEK'e ücretsiz kayıt olarak ilgi duyduğu alanda kendini geliştirme imkanına sahip oluyor. Saatleri ve günleri denk gelmediği takdirde kursiyerler, KOMEK kurslarında 2, Hanımlar Lokallerinde ise 3 branşa kadar seçim hakkına sahip oluyor. Kültürel ve sosyal etkinliklerin yapıldığı KOMEK'te alanında uzman kişiler tarafından eğitim veriliyor. Her dönem farklı tarz ve yenilikler ile katılımcılarına aynı anda farklı imkanları sunan KOMEK'te, bu dönem  ilk kez Arapça ve İngilizce dillerinin B1 seviye kursları açıldı. Hukuk, müzik, kişisel gelişim, ebru, grafik, fotoğraf, elektrik, makine teknolojisi, saç bakımı ve benzeri birçok alanda; yoğun katılımlı etkinlikler de sürdürülüyor. Ayrıca sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere MEB onaylı KOMEK sertifikası veriliyor. Bu sertifikaların ulusal ve anlaşmalı ülkelerde uluslararası geçerliliği bulunuyor.

KOMEK İLE STRES ATIYORUZ

Bosna Hersek Sadrettin Kütükçü Kurs Merkezi'ne eğitim alan kursiyerler, kendilerini sıcak bir aile ortamında hissettikleri belirtti. Hocaları tarafından büyük ilgi gören ve kayıt tarihinden itibaren çok şey öğrendiklerini dile getiren kursiyerler, “Kursta her yaştan arkadaşımız var. İlgi duyduğumuz alanda bir şeyler öğrenmenin yanı sıra, KOMEK'te kardeşliği ve dostluğu da öğreniyoruz.  Derslerimiz çok eğlenceli geçiyor. Derslerin dışında arkadaşlarımızla buluşup, etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Teorik ve pratik bilgileri derslerde bir arada alıyoruz. Hocalarımız verdikleri ödevlerle, bizleri sıkı bir takip altına alıyor. Kendimizi daha fazla geliştirmek için hocalarımızın tavsiye ettiği malzemeleri de aldık. Derslere olabildiğince çalışarak gelmek istiyoruz. Güz dönemi kurs sonunda yaptığımız eserleri sergilemeyi düşünüyoruz. KOMEK ile stres atıyoruz. Sıkıntılı olduğumuz sınav dönemlerinde kursa geliyor ve bütün sıkıntılarımızı unutabiliyoruz. Bizi KOMEK'e bağlayan en önemli şeylerin başında, kendimizi güvende hissetmemiz geliyor. Gittiğimiz çoğu yerde KOMEK faaliyetlerini anlatıyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi, bize bu imkanı tanıdığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

UNUTULAN SANATLARI YAŞATMAK İSTİYORUZ

Kursiyerler, Büyükşehir Belediyesi'nin KOMEK ile unutulan sanatları yaşatma anlamında önemli bir çalışmaya imza attığını söyledi. “Çoğumuz üniversitede okuyoruz, hobi için buraya geliyoruz. Belki ileride KOMEK sayesinde öğrendiğimiz alanda bir yaparız” diyen kursiyerler, şunları kaydetti: “Geçmişte ismini sıkça duyduğumuz birçok sanatın bugün isminin dahi hatırlanmadığına şahit oluyoruz. Gelişen teknolojiyle birlikte yaşam biçimi de değişti. Ama biz gençler olarak, kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri