KOMEK, marka değerini her geçen gün yükseltiyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Komek atölyelerinde elde edilen ürünlerin satışını sağlayarak hem kursiyerlere kazanç sağladıklarını hem de kurstan sonra iş hayatına katılmalarını arzu ettiklerini söyledi

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) bünyesindeki atölyelerde kursiyerlerin ve hanımların ürettiği ürünler ulusal ve uluslararası piyasada değer kazanıyor. KOMEK, marka değerini her geçen gün yükseltiyor. Çok farklı kategoride çok kaliteli üretim yapılıyor. Kursiyerler hem kendini geliştirme imkânı buluyor hem de iş hayatına kazandırılıyor. KOMEK, bir fabrika gibi çalışıyor.

KOMEK ADETA ÜNİVERSİTE VASFINDA ÇALIŞIYOR

KOMEK’in Konya’nın en önemli markalarından birisi olduğunu ve adeta bir üniversite vasfında çalıştığını belirten Başkan Altay, “Özellikle hanımlarımıza meslek edindirmeye çalışıyoruz. Bugün gelinen noktada artık KOMEK’ten elde edilen ürünlerin satışıyla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Böylece hem kursiyerlerimizin kazanç elde etmelerini hem de kurstan sonra iş hayatına katılmalarını arzu ediyoruz.” diye konuştu.

ULUSAL MARKA DEĞERİ OLUŞTURULUYOR

Kursiyerlerin kurslarını bitirdikten sonra KOMEK ürünlerini üretmeye devam ettiklerini aktaran Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Ürünleri komekpazari.com sitesi üzerinden satıyoruz. Burada önemli olan bir döngü sağlayabilmek. Hanımlarımızın el emeği ürünlerini ulusal ve uluslararası piyasada bir marka değeri oluşturarak satmayı planlıyoruz. İnşallah bunda da başarılı olabilmek için gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Buradaki emek hanım kardeşlerimizin, KOMEK kursiyerlerimizin. Biz de bunu en iyi şekilde değerlendirmek için bir çaba sarf ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

HANIMLARIN YAŞAM KALİTESİ YÜKSELTİLİYOR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Hanım kardeşlerimizin sosyal hayatta daha fazla yer alabilmesi ve ev ekonomilerine katkıda bulunmaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu manada KOMEK ve ASEM’lerimizde hanım kardeşlerimizin yaşam kalitesini yükseltmeye dönük önemli çalışmalar yürütüyoruz” dedi. Başkan Altay, kurs merkezlerinde eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika verildiğini de söyledi.

ÇOK FARKLI KATEGORİDE KALİTELİ ÜRETİM

Özellikle bebek ve çocuk tekstili konusunda üretim yapılan KOMEK Alakova Mefruşat Atölyesi’nde; bebek nevresimleri, çocuk oyun çadırları, bebek oyun minderleri gibi birçok farklı kategoride üretim yapılıyor. Ayrıca; tulum, önlük, bone-kolluk, nevresim takımları, masa-sandalye, bebek ve çocuk tekstil ürünleri üzerine ihtisaslaşan KOMEK Alakova Mefruşat Atölyesi’nde, atık malzeme ve ham bez çanta üretimleri, özel tasarım çantalar ile giyim ve diğer tekstil üretimleri de gerçekleştiriliyor.

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri