"Kombinin Yanma Haznesindeki Tozlar Temizlenmeli"

Soğuk havaların başlamasıyla birlikte ısınmada kullanılacak kombilerle ilgili uyarı yapıldı. Kayserigaz şirketi yetkilileri, kış bakımı için kombiler yakılmadan önce kombinin yanma haznesinde biriken tozları almak gerektiğini, filtrenin...

Soğuk havaların başlamasıyla birlikte ısınmada kullanılacak kombilerle ilgili uyarı yapıldı. Kayserigaz şirketi yetkilileri, kış bakımı için kombiler yakılmadan önce kombinin yanma haznesinde biriken tozları almak gerektiğini, filtrenin temizlenmesini, brülörün yerinden sökülerek yıkanıp tekrar yerine monte edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Giderek etkisini kaybeden sıcaklar yerini yavaş yavaş soğuk havalara bırakırken, Kayserigaz doğalgaz kullanıcılarını kombi bakımı yapmaları konusunda uyarıyor. Kayseri’de 11 yıldır doğalgazın dağıtım işini üstlenen Kayserigaz, doğalgaz tüketicilerini kombi bakımı yapmaları konusunda uyardı. Kayserigaz uzmanları kombi bakımında ilk yapılması gereken işlemin kombinin yanma haznesinde biriken tozları almak gerektiğini, filtrenin temizlenmesini, brülörün yerinden sökülerek yıkanıp tekrar yerine monte edilmesi uyarısında bulundu. Diğer yandan, ateşleme elektrotları kontrol edilmesi, gerekiyorsa zımparalanmalı, fan motorundaki tozlar da fırça yardımı ile temizlenmesini önerdi. Kombi meme gözeneklerinin yanı sıra, prop gözlerinin de temizlenmesi gerektiğini belirten uzmanlar, bu sayede kış aylarında hiçbir sorun yaşamaksızın kombilerin verimli bir şekilde kullanılabileceklerini söylüyorlar. Bakım işlemlerinin ardından, cihazın çalıştırılarak test edilmesi gerektiğini söyleyen Kayserigaz uzmanları, her bir parçanın eksiksiz olarak çalıştığından emin olunduktan sonra cihazın rahatlıkla kullanılabileceğini belirtti.

Kombi bakımı yapmanın önemini anlatan Kayserigaz yetkilileri, bakımlı bir kombinin gaz, kaçağı, gaz kokusu ve diğer hayati tehlike taşıyan problemlerin önüne geçtiğini vurgulayarak, ayrıca bakımlı bir kombinin doğalgazı en etkin şekilde işlediğini bu sayede fazla gaz sarfiyatlarının engellendiğini ve tasarruf sağlandığına dikkat çekti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri