Komana Antik Kenti'nden Çıkan Buluntular Fotoğraflarla Sergilendi

Tokat'ta Komana Antik Kenti’nden çıkan buluntuların fotoğraflarından oluşan sergi, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Tokat'ta Komana Antik Kenti’nden çıkan buluntuların fotoğraflarından oluşan sergi, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

        Kazım çalışmaları devam eden Komana Antik Kenti'nden çıkarılan buluntuların fotoğrafları tarihi Taşhan’da sergilendi. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Yerleşik Arkeolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Komana Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Burcu Erciyas, sergide yaptığı konuşmada, 2004 yılından bu yana devam eden Komana Antik Kenti'nde yapılan araştırmalar ve kazılarda çıkarılan eserlerin fotoğraflarının bir araya getirilerek sergi açtıklarını söyledi.

        Antik kentte bu güne kadar yapılan araştırmalar sonucunda çıkarılan buluntuları Tokat halkıyla paylaşmak için sergiyi açtıklarını ifade eden Erciyas, "Aslında bugüne kadar çok farklı dönemlere ait birçok eser ortaya çıkardık. Komana'nın, Osmanlı döneminden Helenistik döneme kadar uzanan bir geçmişi var. Bu sene ortaya çıkardığımız Bizans dönemine ait kiliseyle de birçok kiliseye ait taçlar, bronz eserler, kandil parçaları ele geçirdik." diye konuştu.

        Erciyas, önemli bulgular elde etmeye başladıkları kazılarla ilgili Tokat halkını bilinçlendirmek amaçlı olarak sergi düzenlediklerini ifade etti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri