Kolu Kopan Çocuğu Vali Çomaktekin Köyünde Ziyaret Etti

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, 16 Temmuz 2014 tarihinde kaza geçirerek kolu kopan Ahmet Çekerek’i ikamet ettiği Vermiş köyünde ziyaret etti.Yaklaşık 3 ay önce 5’inci sınıf öğrencisi Ahmet Çekerek, iş makinesine kolunu kaptırmış...

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, 16 Temmuz 2014 tarihinde kaza geçirerek kolu kopan Ahmet Çekerek’i ikamet ettiği Vermiş köyünde ziyaret etti.

Yaklaşık 3 ay önce 5’inci sınıf öğrencisi Ahmet Çekerek, iş makinesine kolunu kaptırmış Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan il müdahalenin ardından ambulans uçak ile Konya Selçuk Tıp Fakültesi’ne sevk edilmişti.

Burada 10 saatlik operasyon geçiren küçük Ahmet’in kolu tekrar yerine dikilerek 3 aylık bir tedavinin ardından tekrar sağlığına kavuşmuştu. Küçük Ahmet’in tedavi sonrası tekrar sağlığına kavuşmasına sevinen ailesi şükür kurbanı kesti.

Vermiş köyü Lokman Türbesi’nde kesilen şükür kurbanı için Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ve çok sayıda protokol üyesi davet edildi.

Vali Çomaktekin burada yaptığı konuşmada, “16 Temmuz günü kardeşimiz maalesef elim bir kazada sol kolu tamamen kopmuştu. Ahmet Çekerek kardeşimizi devlet hastanemize intikal ettirdiler. Devlet hastanesindeki başhekimlerimiz, doktorlarımız hemen acil müdahale ettiler. Fakat konunun hassasiyetine binaen kardeşimizin hemen zaman kaybetmeksizin acilen daha donanımlı büyük bir hastaneye intikal ettirilmesi gerektiğini söylediler. Sağ olsunlar beni aradıklarında bende hemen sağlık bakanlığı müsteşarımızı aradım. Konunun hassasiyetini aktarmamız neticesinde, hemen gereğini yapacaklarını söylediler. Çok hızlı bir şekilde uçak ambulansımız Amasya’ya gelip, Ahmet Çekerek kardeşimizi Konya Tıp Fakültesi’ne götürdü. Hemen ameliyata aldılar. 10 saat süren bir cerrahi operasyon gerçekleşti ve Ahmet kardeşimizin tamamen kopan kolu yerine takılmış oldu. Yani biraz geç kalmış olsaydık, devletimizin bu imkanları olmamış olsaydı, Ahmet kardeşimiz ömür boyu maalesef kolsuz kalacaktı. Kolunu kaybetmiş bir şekilde yaşıyor olacaktı.” diye konuştu.

Çocuğunun kolunun koptuğu günü yaşadıklarını anlatan baba Salih Çekerek “16 Temmuz kaza geçirdiğimiz akşam çocuğumun kolu kopmuştu. Bunun üzerine hastanemize intikal ettikten sonra acil Konya’ya gitmesi gerekiyordu.

Sağ olsunlar devlet büyüklerimizin çocuğumun kolunu 6 sat içerisinde Konya Selçuk Tıp Fakültesi’ne yetiştirdiler. Allah razı olsun ve olaydan 3 ay geçti. Çocuğumun kolu yerine tuttu. Allah’a şükür iki operasyonu başarılı geçti. Sayın Valime sonra Belediye Başkanıma ve bütün hocalarıma, hastane başhekimine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri