Koltuklar Konya’dan

Dünyaca ünlü traktör markalarında Konya'da faaliyet gösteren bir firmanın ürettiği sürücü koltukları kullanılıyor.

Büsan Organize Sanayi'de üretim yapan VBS Koltuk Sistemleri Yönetim Temsilcisi Volkan Çelik yaptığı açıklamada, iş makinesi ve traktörler için yıllık 60 bin sürücü koltuğu ürettiklerini ve üretimlerinin yüzde 60'ını yurt dışına ihraç ettiklerini belirtti. 
Meksika, Arjantin gibi Güney Amerika ülkelerinin yanı sıra Uzak Doğu'da Tayland, Malezya ve Endonezya'ya da iş makinesi ve traktör sürücü koltuğu sattıklarını ifade eden Çelik, 5 kıtada 25 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. 
Çelik, ihracat ağırlıklı çalıştıklarını ve Türkiye'de bu işi yapan önemli firmalar arasında yer aldıklarını belirterek, ürün çeşitliğini artırarak en kısa zamanda sektörde liderliğe yükselmek istediklerini bildirdi. 
Ürünleri kullanım kolaylığı ve estetik görünüm için vakumlu teknoloji ile şekillendirdiklerini vurgulayan Çelik, hidrolik amortisörlü, ileri geri ayarı, kilo ayarı, oynar kollu ve iki nokta emniyet kemerli özellikleriyle sürücülere kullanım rahatlığı sunan ürünler imal ettiklerini belirtti.
DÜNYA MARKALARI TERCİH EDİYOR

Koltuk sistemleri konusunda çeşitlendirmeye giderek ürün yelpazesini geliştirmeyi planladıklarını aktaran Çelik, şunları kaydetti: 
''Dünyaca ünlü traktör markaları bizim ürettiğimiz sürücü koltuklarını kullanıyor. Massey Ferguson'un İran'daki fabrikasında ve ünlü traktör firması Ursus'un bazı modellerinde bizim ürettiğimiz sürücü koltukları kullanılıyor. Çok sayıda önemli firmayla da görüşmelerimiz devam ediyor. VBS markasıyla üretimini yaptığımız traktör koltukları traktör montaj (OEM) fabrikalarında da kullanılıyor. Hedefimiz sektörde dünya markası olmak. Koltuk adına her şeyi üretmek ve dünyada aranan bir marka olmak istiyoruz. ARGE çalışmalarına ve yüksek kalite standartlarına hız vererek, koltuk taleplerine daha hızlı yanıt verebilmek için üretim kapasitesini artırmayı düşünüyoruz.''
EKONOMİK KRİZ ETKİLEMEDİ

Ekonomik kriz döneminde oturup ağlamadıklarını ve Güney Amerika ülkelerine açıldıklarını belirten Çelik, böylece krizin etkilerini en aza indirdiklerini hatta bu dönemde bir miktar da büyüdüklerini söyledi. 
Çelik, traktör ve iş makinesi sürücü koltuğunun yanı sıra diskli pulluk, kultivator, çayır biçme makinesi, tesviye küreği, patoz gibi tarım makineleri ve otomotiv yedek parçası ihracatı yaptıklarını da sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri