Köln'deki Aktarma Merkeziyle Türkiye Ve Avrupa'yı 220 Ülkeye Bağlıyor

Kargo sektörünün önemli küresel oyuncularından UPS, 200 milyon dolar ek yatırımla yenilediği Almanya'nın Köln şehrindeki aktarma merkezi sayesinde saatte işlediği paket sayısını 110 binden 190 bine çıkardı. Bu sayede önemli rekabet avantajı...

Kargo sektörünün önemli küresel oyuncularından UPS, 200 milyon dolar ek yatırımla yenilediği Almanya'nın Köln şehrindeki aktarma merkezi sayesinde saatte işlediği paket sayısını 110 binden 190 bine çıkardı. Bu sayede önemli rekabet avantajı elde eden şirket, Avrupa aktarma merkezi olarak konumladığı tesisinde, kurduğu otomasyon sistemi ile buraya gelen paketleri 3,5 saatte aktarılacakları şehirlere göre düzenleyip yola çıkarıyor. Tesiste günde 500 bin paket geldikleri noktadan gidecekleri adrese yönlendiriliyor. Bunun için kullanılan taşıma bandı yaklaşık 40 kilometrelik bir mesafe kat ediyor. Bir paketin aktarma merkezi aracılığıyla boşaltma noktasından yükleme noktasına kadar gidişi ortalama 15 dakika sürüyor.

UPS'in Köln/Bonn hava aktarma merkezinde gazetecilerle bir araya gelen şirketin Türkiye Genel Müdürü Ufku Akaltan, tesisle ilgili bilgi verdi. Havaalanının dış hatlar bölümünde 105 bin metrekare alana sahip merkezin yaklaşık 15 futbol sahası büyüklüğünde olduğunu belirten Akaltan, aktarma merkezinin Türkiye ve Avrupa'yı 220 ülkeye bağladığını vurguladı.

Köln/Bonn Aktarma Merkezi'nin UPS'nin Amerika dışındaki en büyük yatırımı olduğunu dile getiren Akaltan, "Özellikle Türkiye'den Avrupa'ya ve dünyanın diğer taraflarına giden, zamanı, günü belirli paketlerin yerine eksiksiz ve zamanında ulaştırılabilmesinde bizim için çok önemli bir rol oynuyor. Türkiye'de KOBİ'ler olsun, diğer büyük müşterilerimiz olsun gönderilerini zamanında yerine ulaştırılmasında büyük yardımı oluyor." diye konuştu. Merkezin yoğun olarak gece 23.00 ile 03.00 arasında çalıştığını ifade eden Akaltan, "Buradaki operasyon süresi 3,5 saat; paketlerin uçaklardan alınması tekrar gidecekleri istikamete yönlendirilmesi şeklinde." dedi. Akaltan'ın verdiği bilgiye göre UPS, yıllık ortalama 1 milyar dolarlık teknoloji yatırımı yapıyor. Bunun büyük bir kısmını operasyon ve aktarma merkezleri için harcıyor.

UPS Türkiye Müdürü Akaltan, taşıdıkları kargo içinde küçük paketlerden uçak motoruna pek çok çeşitte ürün bulunduğu belirtirken, aktarma merkezi olarak Köln/Bonn'un seçilmesini şöyle izah etti:

"Bu yatırımın Köln Bonn'da yapılmış olması, UPS'nin Avrupa'daki ekspres gönderimler için bu noktanın seçilmiş olmasında en büyük sebeplerden birisi, Köln'ün ticaret ve nüfus anlamında Avrupa'nın en gelişmiş bölgelerden birisi almasından. Çok ekonomik bir alt yapı sunuyor. Uçurmaya gerek olmayan gönderilerin karayolu ile diğer aktarma merkezlerine gönderebiliyoruz. İklim koşulları olarak da uygun, genel olarak düzgün, çok fazla sis ve kar yaşanmayan bir bölgede olması da yatırımın bu bölgeye yapılmasında etkili oldu."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri