Kolejden Devlete ‘vergileri Kaldırın, Velilerden Tek Kuruş Almayalım’ Çağrısı

İstanbul Anadolu yakasında bulunan Özel Ahmet Şimşek Koleji’nin kurucusu Ahmet Şimşek, devlete “Ücretsiz eğitime katkıda bulunun, vergileri kaldırın.

İstanbul Anadolu yakasında bulunan Özel Ahmet Şimşek Koleji’nin kurucusu Ahmet Şimşek, devlete “Ücretsiz eğitime katkıda bulunun, vergileri kaldırın. Biz de velilerden tek kuruş almayalım.” çağrısı yaptı.



Ahmet Şimşek, vergiden dolayı her sene minimum 20 milyon lira ceplerinden harcadıklarını da dile getirdi.


Şimşek, kolejlerin devlete ödediği vergiler ve eğitim bedelleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum olarak ticareti değil, eğitime katkıyı amaçladıklarını aktaran Şimşek, velilerden sadece devletin koyduğu vergiler için ücret aldıklarını belirtti. Şimşek, kolej statüsünde olan okulların 30 bin, 40 bin, 50 bin lira gibi eğitim ücretleri aldıklarını kaydederek, “Milli Eğitim Bakanlığı fiyatları belirliyor ve Maliye Bakanlığı’na bildiriyor. Biz bu ücreti almayacağımızı beyan etsek de Maliye Bakanlığı ‘yine de vergisini vermek durumundasın’ diyor. Biz de mecburen bu vergilerin ve sigorta primlerinin karşılığı olarak para alıyoruz. Ancak bu para da aylık 600 – 700 TL’yi geçmiyor. Hatta bu miktarı ödeyemeyen öğrencinin parasını da biz ödüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ücretsiz eğitime devleti de katkıda bulunmaya davet eden Şimşek, “Maliye vergiyi almasın. Biz de veliden tek kuruş ücret almayalım” dedi. Şimşek şöyle devam etti:

“Öğrenci velilerimiz otobüslerle Ankara’ya gitti. Maliye Bakanlığı ile görüşerek ‘okul eğitim için bizden para talep etmiyor, siz de vergiden vazgeçin’ temennisini iletti. Ancak Maliye Bakanlığı ısrarla vergiden vazgeçemeyeceklerini velilere de bildirdi. Devlet bu vergilerden vazgeçtiği an, orta gelire sahip ailelerin çocukları kurumumuzda daha rahat bir şekilde emsalleriyle yarışabilecek eğitimi alabilecek.”






AYLIK TAKSİT 663 TL

Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları’nda 2013-2014 öğretim dönemi için alınacak aylık taksitler şöyle:
Anaokulu: 663TL. İlkokul 1. Sınıf: 663 TL. İlkokul 2-3-4. Sınıflar: 714 TL. Ortaokul 5-6-7-8. Sınıflar: 765 TL. Lise 1. Sınıf: 663 TL. Lise 2-3-4. Sınıflar 834 TL. Ayrıca yemek ücreti olarak 131 TL ücret belirlendi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri