Koç'tan Başbakan'a: Elinde Ne Delil Varsa Koymazsan Namertsin, Müfterisin

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan'ın Mustafa Sarıgül ile ilgili sözlerine tepki göstererek "Elinde ne delil varsa koymazsan, namertsin, müfterisin.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan'ın Mustafa Sarıgül ile ilgili sözlerine tepki göstererek "Elinde ne delil varsa koymazsan, namertsin, müfterisin." dedi.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "CHP eğer pazar gününe kadar İstanbul adayının yolsuzluk klasörünü açıklamazsa ben açıklayacağım." sözlerine sert tepki gösterdi. "Başbakan saçma sapan açıklamalarına devam ediyor." diyen Koç, klasik ve tehdit şantaj kokan açıklamalar, şiddeti meşru gören açıklamalar olduğunu belirtti.

Başbakan'ın TIR olaylarıyla ilgili CHP'yi Türkiye'yi dışarıya jurnallemekle suçladığını dile getiren Koç, "MİT bir Milli İstihbarat Teşkilatı olmaktan çıkarılmış, Başbakan'ın özel amaçlarına dönük bir kurum haline getirilmiştir. MİT Müsteşarlığı mı TIR Müsteşarlığı mı?" ifadelerini kullandı.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal konusunda ise Koç, Başbakan'a seslenerek "Deniz Baykal'ın adını dahi ağzına alma. Sana birkaç gömlek fazla gelir bu iş. Parallelik o kadar kafaya yerleşmiş ki, herşeyde paralellik arıyor." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan'ın Mustafa Sarıgül ile ilgili sözlerine de tepki gösterdi. Koç, "Elini kolunu tutan yok, dilini tutan yok, ayağına bağlayan yok. CHP burada, Mustafa Sarıgül İstanbul'da ne biliyorsan hemen açıkla, hodri meydan." şeklinde konuştu.

Ateşin bacayı sardığını ve Başbakan'ın panik halinde olduğunu dile getiren Koç, "Arpa bitti, torpa boşaldı. Su bitti, kuyu çekildi. Başbakan şuan acizleri oynuyor. Durumu siyaseten tarif edilemeyecek kadar acizlik içeriyor." dedi.

Başbakan'a seslenen Koç, "Elinde kaset, maset; Sarıgül veya bir başkası, elinde ne delil varsa koymazsan, namertsin, müfterisin. Şantaj, tehdit bir Başbakan'a yakışır mı siyasette? Hukuk her zaman zorlama, şiddeti alt etmiştir." dedi. Başbakan'ın yakın tarihten hiçbir haberi olmadığını dile getiren Koç, CHP'nin tarihinde hiçbir döneminde zorbalıklara boyun eğmeyen bir siyasi parti olduğunu ve bugün de boyun eğmeyeceğini vurguladı.

Başbakan'ın "Hukuk mukuk yok, benim çıkarlarım var" dediğini savunan Koç, HSYK teklifinin dondurulması konusunda "Henüz o boyutta bir gelişme olmadı." diye konuştu. "CHP, Başbakan'ın yanar döner tavırlarıyla, kendi çıkarlarına göre hareket eden bir parti değildir." ifadelerini kullandı.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri