Koçlar Yem fabrikası açıldı

Konya’nın en yüksek kapasiteli yem fabrikalarından biri olan Koçlar Yem Fabrikası Ilgın’da düzenlenen bir törenle açıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu açılış töreninde konuşan Koçlar Yem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Koç, Ilgın’a yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi. Düzenlenen açılış törenine Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Doğanhisar Kaymakamı Abdulkerem Abbasoğlu, Ilgın İlçe Tarım Müdürü Meral Mangır, Ilgın Müftüsü Abdurrahim Kocagöl, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Elgün, Konya Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Hulusi Ada, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda Ilgınlı katıldı. Açılışta konuşan Koçlar Yem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Koç, yatırım hakkında bilgi vererek,  tüm katılımcılara teşekkür etti. Koçlar Grubu olarak 50 yıllık ticari geçmişleri olduğunun altını çizen Koç, “Bugün bizim 50 yıllık ticari hayatımızın üretimle taçlandığı çok önemli bir açılış günü. Koçlar Grubu olarak, tarımda, hayvancılıkta ve ticarette varız. Yem fabrikamızla birlikte sanayide de varız” dedi.

YATIRIMA DEVAM EDECEĞİZ

15 çeşit hayvan yemi üretilen tesisin saatte 30 ton kapasitesi olduğunu anlatan Koç, Ilgın’a yatırım yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Biz bu topraklarda doğduk, bu topraklarda çocuk olduk, genç olduk. En güzel anlarımızı bu toprakların sokaklarında yaşadık. İşte bunun için bu tür yatırımlar, bizim için aynı zamanda bir vefa borcudur. Biz bu fabrikayı kurma kararı aldığımızda, bizi caydırmaya çalışanlar oldu. Olmaz diyenler çıktı. Ama biz ahde vefa her şeyden önemli diyerek, Ilgınımıza ve civarına güvenerek bu yola çıktık. İnşallah yeni yatırımlarımızla birlikte yolumuza devam edeceğiz” dedi.

YATIRIM GİRİŞİMCİLİĞİMİZİN YANSIMASIDIR

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü de, üretim vurgusu yaparak, “Bizim petrolümüz, doğalgazımız yok ama Allah’a çok şükür güçlü bir girişimci ruhumuz, insan kaynağımız var. Ilgın’da Koçlar Yem’in yaptığı bu yatırım da girişimci ruhumuzun bir yansıması. İnşallah bu yatırımlarla birlikte hem Konya’mız hem de ülkemiz üretimden bir an bile kopmadan 2023 hedeflerine doğru hızla yol alacak” ifadelerini kullandı. 15 Temmuz FETÖ ihaneti sürecini hatırlatan Kütükcü, Türkiye’nin bir yıl önce toptan kaybetmenin eşiğinden döndüğünü, çok ağır bedeller ödemesine rağmen hızla toparlanarak, yeni yatırımlar yaptığını belirterek, şunları söyledi: “Sanayi üretimimiz, istihdam rakamlarımız, kapasite kullanım oranlarımız, ihracatımız çok kısa bir süre içerisinde toparlanarak, yeniden yükselişe geçti. Bu gösteriyor ki; bu ülkenin sanayicisi, çalışanı elbirliğiyle ülkesine sahip çıkmıştır. Ben bundan gurur duyuyorum.” Konuşmaların ardından Koçlar Yem Fabrikası edilen dualar eşliğinde açıldı.  

İDRİS BAKAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri