Kocasinan Belediyesi’nden Anneler Günü’nde ‘anne’ Eğitimi

Kocasinan Belediyesi Kayabaşı Semt Konağı anneler gününde anneleri misafir etti.Belediyelerin öncelikli görevinin yaşanabilir bir şehir sunarak vatandaşlarının hayatını kolaylaştırmak olduğunu vurgula...

Kocasinan Belediyesi Kayabaşı Semt Konağı anneler gününde anneleri misafir etti.

Belediyelerin öncelikli görevinin yaşanabilir bir şehir sunarak vatandaşlarının hayatını kolaylaştırmak olduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Semt konakları sosyal refahı artıran, birlikteliğe ve kişisel gelişime katkı sağlayan, eğlendiren, dinlendirenmekanlar haline geldi. Biz de semt konakları ve kadın gelişim merkezleri gibi farklı projeleri şehrimize kazandırıp, vatandaşlarımızın kullanımına sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bilhassa anneler gününde hanımlara hizmet vermek ayrı bir güzellik oldu. Bu sosyal etkinlikler sayesinde annelerimizi sosyal alana biraz daha yönlendiriyoruz, kendilerini geliştirme adına önce anne eğitimi veriyoruz; yani topluma nasıl kazandırabiliriz kendilerine olan özgüvenlerini kazanıyorlar annelerimiz daha sonrada basamak basamak annelerimizi topluma çıkarıyoruz." diye konuştu.

ANNELERE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ VERİLECEK

Anneler günü etkinliğine konuşmacı olarak katılan Hatice Canlı, da Kocasinan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün projesi kapsamında 4-6, 0-3, 7-11 yaş çocuklara eğitim verileceğini söyledi. İletişim ağırlıklı verilecek eğitimlerin yanı sıra, annelere de geri dönüşümle ilgili kurs açılacağını belirten Hatice Canlı, “Bu kursta kendi yaptıkları emeklerini kendi yaptıkları emeklerine değer kazandıracağız. Kermes sayesinde yaptıkları ürünleri satabilecekler pazarlayabilecekler. Ayrıca annelerimiz gerçekten duygu ve düşüncelerini ifade etmeye ihtiyaçları var. Bu eğitimlerin gerçekten de çok faydası olduğunu düşünüyoruz yeni başlamamıza rağmen çok güzel geri dönüşler aldık “ şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan kadınlar seminerin ardından müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri