Kocasinan Belediyesi Başarılı Öğrencileri Yurt Dışı Geziye Gönderdi

Kocasinan ilçesindeki liselerde okul birincileri ile üniversiteye giriş sınavında derece elde eden 32 başarılı öğrenci, belediye tarafından yurt dışı bilim müzesi gezisine katılmak üzere törenle Avrupa'ya uğurlandı. Erkilet Havalimanı'nda...

Kocasinan ilçesindeki liselerde okul birincileri ile üniversiteye giriş sınavında derece elde eden 32 başarılı öğrenci, belediye tarafından yurt dışı bilim müzesi gezisine katılmak üzere törenle Avrupa'ya uğurlandı.

Erkilet Havalimanı'nda öğrencileri uğurlayan Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçedeki başarılı öğrencileri yurt dışı gezisiyle ödüllendirdiklerini söyledi. Çelik, öğrencilerin Yurt Dışı Bilim Müzeleri Gezisi yapacaklarını belirterek, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve kaymakamlığımız ile birlikte ortak bir çalışma yaparak, ilçemizde bulanan lise son sınıf öğrencilerinden okul birincileri olanlar ve üniversiteye girişte sıralamada ilk 100 arasında yer alan öğrencilerimize yurt dışında bulunana bilim müzelerini gezme imkanı sunuldu. Nitelikli ve donanımlı insan yetiştirmek bizim temel ilkemizdir. Bizler ne kadar nitelikli insan sayısını artırırsak öğrencilerimizin eğitim seviyesini ne kadar yükseltirsek ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz için en hayırlı iş olacaktır diye düşünüyoruz. İçinizden bilim adamlarının yetişmesi bizi son derece mutlu edecektir. Eğer başarı ödüllendirilir ve teşvik edilirse bir sonraki nesle de örnek teşkil edecektir diye düşünüyorum. Dolayısıyla sizler geri döndüğünüzde gördüğünüz yerleri ve edindiğiniz deneyimleri arkadaşlarınıza anlatırsanız, önümüzdeki dönem öğrencilerimiz birbiri ile adeta yarışacaktır. Bu durum da Kocasinan'ın başarı grafiğini topyekun artıracaktır." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri