Kocaoğlu'ndan İzmir Valisi Toprak'a 'Denizli Valisi' Örneği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Vali Mustafa Toprak arasında, İl Özel İdare mallarının Maliye Hazinesi'ne devredilmesi sebebiyle ivme kazanan tartışma devam ediyor. Kocaoğlu, Toprak’a Denizli Valisi’ni örnek göstererek,...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Vali Mustafa Toprak arasında, İl Özel İdare mallarının Maliye Hazinesi'ne devredilmesi sebebiyle ivme kazanan tartışma devam ediyor. Kocaoğlu, Toprak’a Denizli Valisi’ni örnek göstererek, “Denizli Valisi’nin yaptığı gibi merkeze alınmak için dilekçe vereceksiniz ve İzmir sizden kurtulacak.” diye seslendi. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, geçen günlerde merkeze alınmak için İçişleri Bakanlığı'na dilekçe vermişti.

Büyükşehir Belediyesi’nin yüzülebilir körfez hedefi kapsamında hayata geçirilen projeler arasındaki Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi 4. Faz Ünitesi’nin temel atma töreni düzenlendi. Törene Başkan Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, ilçe belediye başkanları ve muhtarlar katıldı. Burada konuşan Kocaoğlu, Vali Toprak’ı eleştirerek, “Bir ara sayın atanmış valimiz sustu. Biz de ramazandır, hastadır diye sustuk. Şimdi konuşmaya başladı. Belediye başkanını, evsahibini, İzmirliyi bastırıyor. Biz İzmirliyiz. Kimin ne niyetle, kimin kafasının arkasında ne planlar var biliyoruz. Bunları yaparak, belli bir iki gazeteye beyanat vererek İzmir’in mallarına yaptığınız gaspı ortadan kaldıramazsınız. Sizi bugün İzmir’de hiç kimse ama hiç kimse vali olarak ciddiye almamaktadır. Bunu bilecekseniz ve Denizli Valisi’nin yaptığı gibi merkeze alınmak için dilekçe vereceksiniz ve İzmir sizden kurtulacak. 'Ben bu millete ne yaptım da beni vali olarak kabul etmiyor?' diyeceksiniz. Sonra özür dileyeceksiniz, faydalı işler yapacaksınız ve belki az da olsa sizi affeder.” dedi.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise, “İzmir Büyükşehir Belediyemiz'in 'Büyük Körfez' projesi, İzmirimiz ve ülkemiz adına amacı çok büyük bir yatırımdır. Bu proje sayesinde İzmir Körfezi yeniden canlanacak. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisimiz yıllardır İzmirimiz'e hizmet vermektedir ama artık 24 saat kesintisiz çalışan bir tesisimiz olacak. Bunlar olurken çevremizi koruyarak yapacağız." şeklinde konuştu.

Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde, halen işletmedeki üç faz arıtma ünitelerine ek olarak saniyede 2.5 metreküp atık su arıtma kapasiteli 4. faz inşa edilecek. Bu yeni hatla günde 604 bin 800 metreküp olan arıtma kapasitesi, 820 bin 800 metreküpe ulaşacak. Yeni hat, 1 milyon 80 bin kişiye hizmet edecek. Mevcut tesiste olduğu gibi atık su, tamamen biyolojik yöntemlerle arıtılacak ve hiçbir kimyevi madde kullanılmayacak. Ayrıca tesisin yapım maliyetinin bir kısmı, İZSU’nun Dünya Bankası Uluslararası Finans Kurumu IFC’den aldığı krediden karşılanacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri