Kocaoğlu: İzmir'i Seviyorsan, İzmir'in Malına Sahip Çıkacaksın

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Çiğli Belediyesi tarafından yaptırılan Ataşehir Çok Amaçlı Salonu'nun temel atma töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, İl Özel İdaresi mallarının paylaşımı konusunda açıklamalar yaptı....

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Çiğli Belediyesi tarafından yaptırılan Ataşehir Çok Amaçlı Salonu'nun temel atma töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, İl Özel İdaresi mallarının paylaşımı konusunda açıklamalar yaptı. Başkan Kocaoğlu, "İzmir'i seviyorsan, İzmir'in malına sahip çıkacaksın. Seviyorsan koruyacaksın. Seviyorsan kol kanat gereceksin. Seviyorsan iş yapacaksın." dedi.

Çiğli Belediyesi tarafından projelendirilen, 2 milyon 330 bin TL’lik maliyetinin yüzde 70’i İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak Ataşehir Spor Salonu’nun temeli törenle atıldı. Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, İl Özel İdaresi mallarının dağıtımı konusunda demokratik ve kanuni haklarını İzmirliler adına sonuna kadar savunacaklarını söyledi: "Belediye başkanı, şehrin eminidir. Canının ve malının korunmasından, hizmet götürülmesinden, doğumdan ölüme kadar her şeyinden sorumludur. O zaman İzmir'in hakkı olan, bizden önce görev yapmış herkesin İzmir'in kaynaklarıyla yaptığı, tasarruf ettiği değerleri korumak asli görevlerimizin başında gelmektedir." Büyükşehir Belediyesi olarak İl Özel İdaresi mallarının tarihçesini, nasıl elde edildiğini, bu yatırımların nasıl yapıldığını anlatan bir dergi hazırladıklarını söyleyen Kocaoğlu, "İzmirli bu malların nereden geldiğini, yarın ne yapılmak istediğini, bu mallar için nasıl mücadele ettiğimizi bilsin diye yaptık. Kimin bu kentin yararına, kimin bu kentin zararına çalıştığını, kim memleketin Hazine arazilerini satıyor bilsin diye yaptık. İki aylık suskunluktan sonra bizim sadece dava açmakla yetineceğimizi, korktuğumuzu sandılar. Oysa biz hem ramazan ayına olan saygımızdan hem sayın valinin rahatsızlığı hem de cumhurbaşkanlığı seçim süreci nedeniyle sustuk." diye konuştu.

'VALİMİZİN HUKUK DEVLETİNDEN ŞÜPHESİ VAR SANIRIM'

Başkanı Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın Özel İdare mallarıyla ilgili açıklamalarına da değindi: “Göreve başlar başlamaz sayın valimiz, bir basın açıklaması yaptı. Dava açmanın meşru olduğunu ifade ederken kendisinin bilinçli bir şekilde yıpratıldığı söyledi ve, 'Benim İzmir sevgimi kimse ölçmesin.' dedi. Sayın vali ayrıca Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ise kararın yargıdan döneceğini söylemiş. Sayın valimizin Türkiye'nin hukuk devleti olup olmadığından bir şüphesi var sanırım."

'İZMİR’İN MALLARININ NASIL GASP EDİLDİĞİNİ DUYURACAĞIZ'

İzmirlilerin haklarını aramak için her türlü mücadeleye hazır olduklarını yineleyen Kocaoğlu, "İzmirli yarın yürüyelim derse yürüyeceğiz. Biz hem Türkiye'ye hem bütün dünyaya İzmir'in mallarının nasıl gasp edildiğini duyuracağız, ilan edeceğiz. Bunların hepsini yasal yollardan yapacağız." diye konuştu. Vali Toprak'a da şu sözlerle seslendi: "Hem halkın hem hakkın nezdinde haklıyız. Haklı olduğumuz için çekiniyor. Ben protokol ve rutin görevleri dışında sayın valinin İzmir'e geldiğinden beri üç tane büyük görevini anımsıyorum. Birincisi Gezi olayları ve yıldönümünde ve bütün demokratik hak kullanılan protesto olaylarında milletin üzerine su ve gaz sıktırdı. İkinci görevinde ise İl Özel İdaresi'nin 4,5 milyar TL değerindeki mallarından İzmir'e bir nazar boncuğu bile vermedi. Bir de çok faydalı bir iş daha yaptı. Liman operasyonunda polislere, 'Savcıyı oyalayın, operasyonu yapmayın.' dedi. Bunlar dışında bir iş yaptıysa çıkar söyler. İzmir sevgimi test edemezler demiş, ben burada test ettim."

Kocaoğlu, mücadelelerinin başlamasıyla bazı kesimlerin sıkıntıya düştüğünü belirterek, "İl başkanı, milletvekilleri, sayın vali telaş içindedir. İki ay sonra gelip göreve başlıyor, ilk toplantısına bizim bastırdığımız dergiyi eleştirmekle başlıyor. Herkes kendi çapında büyüktür ama en büyük Rabbim, sonra halktır. Biz halkla beraber, haklı olduğumuz yolda yürümek istiyoruz. Bu yapılanlar, 397 yıllar bizi yıldıramayacaktır. Bize atılan çamur hiçbir zaman bulaşmamış, bulaşmayacaktır. Cumhuriyet savcılarına buradan sesleniyorum. Gazete ve televizyonda çıkan görüntülerle, liman olayıyla ilgili ne yaptılar? Şunu diyebilirler, 'Valiye İçişleri Bakanı izin vermeden bir şey yapamaz.' diyebilirler. Diyebilirler de siz İçişleri Bakanlığı'na, 'Böyle bir belge var' diye müracaat ettiniz mi?”

'AŞLIK’A SÖZÜNÜ İADE EDİYORUM'

Başkan Kocaoğlu, AKP Milletvekili Ali Aşlık'ın, "Bunlar mal mal oturup konuşacaklarına iş yapsınlar." şeklindeki ifadesini de eleştirerek, "Ona cevap verecek değilim. Tüm İzmirlilerle birlikte bu sözü kendisine iade ediyorum." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri