Kocaoğlu: Expo Tüm Türkiye'nin Projesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'e EXPO'nun gelmesinin sadece hükümet ve yerel yönetim projesi olmadığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'e EXPO'nun gelmesinin sadece hükümet ve yerel yönetim projesi olmadığını söyledi. Kocaoğlu, ''Tüm Türkiye'nin projesi, tüm Türkiye istiyor buna böyle bakmak gerekir.'' dedi.

İzmir, EXPO 2020 adaylığına yönelik tanıtım çalışmalarını sürdürüyor. İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığındaki İzmir heyeti, Fransa'nın başkenti Paris'te büyükelçilik binasında Uluslararası Sergiler Bürosu delegelerine resepsiyon verdi.

Resepsiyonda Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir Expo'yu alacağımıza inanıyoruz. Umutluyuz, inançlıyız. Alacağımıza inanıyoruz. İpi göğüsleyeceğimize ve 27 Kasım'da şölen yaşayacağımıza inanıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

İzmir'de EXPO'nun yapılabilmesi için merkezi hükümetin desteğine de vurgu yapan Kocaoğlu, ''Başta Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız olmak üzere, ana muhalefet partisi liderimiz olmak üzere diğer partiler olmak üzere yoğun bir çaba gösteriyorlar, çalışıyorlar.'' diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, 2020'de dünyada her bakımdan iz bırakacak bir EXPO yapmak istediklerini kaydetti.

İzmir'e önümüzdeki 10 yıl içinde birçoğu inşaa halinde olan 50 milyar dolarlık yatırımın yapılacağını belirten İzmir Valisi Mustafa Toprak da İzmir EXPO alanının EXPO'nun ardından Avrupa'nın en büyük yeşil alanlarından biri olacağını söyledi. İzmir'in yüzde 43'ü 30 yaşın altında olan dinamik bir şehir olduğunu da hatırlatan Toprak, coğrafi konumu itibariyle de İzmir'den 48 ülkeye 3 saatte ulaşılabildiğini ve EXPO'nun gerçekleşmesi ile 6 ayda 35 milyon ziyaretçi beklendiğini kaydetti.

Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu da İzmir'in binlerce yıllık tarihi ve coğrafi özellikleri bakımından EXPO'ya ev sahipliği yapmayı hak ettiğini söyledi.

İzmir'in yanı sıra Brezilya'nın Sao Paulo, Rusya'nın Yekaterinburg ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentlerinin ev sahibi olabilmek için yarıştığı EXPO 2020 için karar, 27 Kasım'da Fransa'nın başkenti Paris'te verilecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri