Kocamaz: Mersin Türkiye'nin Kalbi Olacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, merkez ve ilçelerle bir bütün olarak hayata geçirecekleri projeler sayesinde Mersin’in Türkiye’nin kalbi olacağını ifade etti.     Seçimler öncesinde dile getirdiği...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, merkez ve ilçelerle bir bütün olarak hayata geçirecekleri projeler sayesinde Mersin’in Türkiye’nin kalbi olacağını ifade etti.

    Seçimler öncesinde dile getirdiği büyük projelerin bir kısmının fizibilite çalışmalarında sona gelindiğini, bir kısmının ise ihalelerinin tamamlandığını kaydeden Başkan Kocamaz, "Mersin, 13 ilçesiyle birlikte hayata geçecek projeler sayesinde, Türkiye’nin kalbinin attığı kent olacaktır. Serbest bölgesi, Ortadoğu’nun en büyük limanı, organize sanayi bölgeleri, tarım ve turizm alanları, akaryakıt dolum tesisleri, fabrikaları, lojistik merkezi ve coğrafi konumuyla sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın birçok şehrini geride bırakan Mersin, inşallah yapacağımız yatırımlar ve hayata geçireceğimiz önemli projelerle bir dünya kenti olacaktır." dedi.

    Yeni yasayla birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet sınırının büyüdüğünü hatırlatan Başkan Kocamaz, "Bizim Mersin geneline eşit hizmet verme zorunluluğumuz var. Geride kalan 5 aylık süre içerisinde bir taraftan tespitlerimizi yaptık, diğer taraftan da bir türlü kurumsallaşmayı sağlayamamış olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde kurumsallaşma adına bazı çalışmalarımız oldu. Geleceğe yönelik projelerimizi de hazırlıyoruz. Yakın bir tarihte hayata geçireceğiz." diye konuştu.

    Mersin’in sorunlarına da değinen Başkan Kocamaz, "2000’li yıllara geldiğimiz bu günlerde, maalesef Mersin’in birçok köyünde içme suyu yok. Bu insanlarımız hizmetin en iyisine layık. O insanların, bugünkü çektiği sıkıntıları aslında yıllar önce aşmış olması gerekirdi. Ama zararın neresinden dönülürse kârdır diyoruz. İnşallah önümüzdeki süreç içinde yapacağımız hizmetlerle, vatandaşlarımızı büyük ölçüde rahatlatacağız." şeklinde konuştu.

    Mersin genelinde bazı çalışmalar ve tespitler yaptıklarını belirten Başkan Kocamaz, şöyle devam etti: "Mersin’in kırsalında sorunlar büyük. Mersin bugüne kadar çok geç kalmış. Nereye el atsanız insanlar muhalefet etme derdinde. Önemli olan hizmetin gelmesidir. Biz hizmet için bu göreve talip olduk ve hizmetin en iyisini de yapacağımızı iddia ediyoruz. Bu hizmetlerin gerçekleşme aşamasında bazı kesimlerin muhalefet etmesi veya yapacaklarımızı belli bir mantık temeline oturtmadan eleştirmesi bizi yıldırmaz. Bizim için asıl önemli olan hizmet üretmek ve kamu kaynaklarını korumaktır." ifadelerini kullandı.

    Açıklamasının sonunda, seçim öncesi verdikleri vaatlerin tamamının arkasında olduklarını vurgulayan Başkan Kocamaz, "Hiçbir zaman vaatlerimizi seçim döneminde söylenmiş, daha sonra unutulmuş bir proje olarak düşünmedik. Bizim özümüzle sözümüz birdir. Vatandaşa verdiğimiz sözün sonuna kadar arkasındayız." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri