Kocaman: 3 puan istiyoruz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman: “Niang’ın Konyaspor maçında oynama ihtimali yüksek. “Konya’da ne olursa olsun kazanmaya yönelik bir oyun ortaya koyacağız”
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Senegal Milli Takımı’nda sakatlanan Mamadou Niang’ın, Konyaspor maçında oynama ihtimalinin daha yüksek olduğunu açıkladı. Kocaman, yaptığı açıklamada, Niang’ın oynama ihtimaliyle ilgili şu an kesin bir şey söyleyemeyeceğini belirterek, “Niang için ne oynamayacak ne de oynayacak diyebiliriz. Ancak oynama ihtimali daha yüksek” dedi.
Milli takıma çok oyuncu göndermenin kulüp için çok iyi bir şey olduğunu anlatan Aykut Kocaman, kalan oyuncu sayısının az olmasından şikayet etmenin doğru olmadığını söyledi. Olayın diğer yanına baktığında, çalıştıkları oyuncu sayısının az olmasının bir sonraki hafta için dezavantaj olduğunu ifade eden Kocaman, “Genel anlamda bakacak olursak olabildiğince iyi değerlendirmeye çalıştık bu arayı. Ancak milli takımımızdan dönen oyuncuların demoralize oluşu, diğer milli takımlardan gelenlerin de bazı sakatlıklar yaşamış olmaları biraz keyfimizi kaçırdı” diye konuştu.
Aykut Kocaman, moralleri bozuk olan milli oyuncularla bazı konuşmalar yaptığını belirterek, “Özer biraz daha ayrı ama Emre, Gökhan, Volkan oldukça tecrübeli oyuncular. Profesyoneller, kendi yaralarını kendileri sarmayı becerebilmeliler. Benim oyuncularım da kulüpleri ile milli takımı ayırt edebilecek oyuncular. Milli maçlar bitti ve artık lig maçları başlıyor. Artık önemli olan bu maçlar. Biz de tabii ki onlara bu konuda yardımcı oluyoruz” diye konuştu.
KAZIM’IN FORVETTE DAHA İYİ OYNAYABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Kocaman, “Niang sorun yaşadığında Kazım’ı forvet olarak düşünebilir misiniz” şeklindeki soru üzerine, “Evet, kesinlikle. Kazım sezon başından itibaren bir takım hataları olmasına karşın antrenman düzenine devam etti, iyi çalıştı. Pozisyon olarak da forvetin merkezinde her zaman faydalanacağımız bir oyuncu. O pozisyonda Kazım’ın kanattan daha iyi oynayabileceğini düşünüyorum” dedi.
KONYA’DA KAZANMAYA YÖNELİK OYNAYACAĞIZ
Aykut Kocaman, ligin 8. haftasında Konyaspor ile yapacakları maçta kazanmaya yönelik oyun ortaya koyacaklarını söyledi. Konyaspor’un teknik direktörünün Ziya Doğan olması nedeniyle maçta özellikle markaj ve futbol içindeki sertlik oranının biraz daha yüksek olacağını vurgulayan Kocaman, “Topu kullanma kalitemiz skoru belirleyecek. Kendi düşünce sistematiğimin yüzde 5, yüzde 10 dışına çıkarak söylemek istiyorum ki; bu maçta oyun düşüncemiz oyun kalitemiz kadar, sonuç bizim için en önemli olan şey. Konya’da ne olursa olsun kazanmaya yönelik bir oyun ortaya koyacağız. Konyaspor maçında alacağımız 3 puan Galatasaray ve Bursaspor maçları öncesinde bize hem moral hem de muazzam bir öz güven getirecektir. Şu dönemde bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz şey de bu. Gençlerbirliği ve Beşiktaş maçında en net gözüken şeylerden biri öz güvenimizin henüz istediğimiz seviyede olmadığıydı” diye konuştu.
Dizine darbe alan Semih’in bugün ve yarın doktor kontrolünde antrenmana çıkacağını belirten Aykut Kocaman, Gökhan Gönül’ün sakatlığının bulunmadığını, Gökhan Ünal’ın ise Konyaspor maçında kesin olarak yer alamayacağını ifade etti. Aykut Kocaman, uzun bir aradan sonra takımla çalışmalara başlayan Uğur’un toparlanmasının biraz zaman alacağını, bu konuda oyuncunun sabırlı olması gerektiğini kaydetti.
FENERBAHÇE’DE ALEX SAKATLANDI
Fenerbahçe’de sakat futbolcular kervanına Alex de Souza da katıldı. Fenerbahçe’nin dün yaptığı idmandan sonra ağrı hisseden Brezilyalı futbolcunun, yapılan kontrolde sol arka alt adale grubunda yırtık tespit edildiği öğrenildi. Sarı-lacivertlilerin bugün basına kapalı yapılan antrenmanına çıkmayan Alex’in yarın oynanacak Konyaspor maçında forma giyemeyeceği bildirildi. Brezilyalı yıldızın Galatasaray ile gelecek hafta yapılacak derbi maça yetiştirilmeye çalışılacağı kaydedildi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri