Koçak: Oyuna gelmemeliyiz

Türkiye'nin tezkere konusunda aceleci davrandığını söyleyen SP Meram İlçe Teşkilat Başkanı Şuayip Koçak, İki ülkeyi savaşa sürükleyecek gelişmelerin yaşanmamasını ümit ediyoruz dedi

Saadet Partisi Meram İlçe Teşkilat Başkanı Şuayip Koçak, gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Son dönemde ülke gündemini ilgilendiren en önemli konulardan birinin alınan tezkere olduğuna dikkat çeken Şuayip Koçak, “Alınan tezkerenin sadece tezkere olarak kalmasını ümit ediyoruz. Oyuna gelinmemelidir. Bombayı kimin ya da kimlerin attırdığı konusunda kesin sonuçlara sahip değiliz. Bu yüzden bu müessif saldırılarla ilgili soruşturma bütün yönleriyle ele alınmalı ve titizlikle araştırılmalıdır. Bu yapılmadan aceleyle hareket edilerek iki ülkenin savaşa sürüklenmesini doğru bulmuyoruz” dedi.

Milli Görüşçüler olarak yıllardır bu coğrafyanın sorunlarının Amerika ve Avrupa'nın tecrübesiyle çözülemeyeceğini ve insanlığı ikiyüzlü ve kandan beslenen batı medeniyetine teslim etmemek gerektiğini savunduklarını bildiren SP Meram İlçe Teşkilat Başkanı Şuayip Koçak, “Dünyanın Kurtuluş projesi olan D-8 İslam Birliğini Kurduk. D-8 İsmal Birliği'nin ivedilikle harkete geçirilmesi gerekmektedir. Rahmetli Hocamız'ın D-8 İslam Birliği'ni kurarken şu ifadesini tekrar hatırlatmak istiyoruz: 'İnsanlığın saadeti ve barışı, kuvveti üstün tutan zihniyetle batılıların eline bırakılamaz. Bunu ancak hakkı üstün tutan asırlar boyu bunu uygulamış olan bizim milletimizin öncülüğünde başarmak mümkündür.'” diye konuştu.

TERÖRÜ İSLAM ÇÖZER

Türkiye'nin kanayan yarası olan terör konusunda da çözümün İslam kardeşliği olduğunu vurgulayan Şuayip Koçak, “Ülkemizde dost bilinen stratejik ortakların sözde müttefiklerin, terörün baş hamisi olduğu gerçeğini anlamadan terörü yok etmek asla mümkün olmayacaktır. Hergün şehit cenazelerimizin arttığı, masum insanların öldüğü kan ve gözyaşının heryeri sarmakta olduğunu acı içerisinde izlemekteyiz. Çözüm adımları sonuçsuz kalmakta ve ırkçılık bir virüs gibi her tarafı sarmaktadır. Çözüm için atılan adımlar zayıf ve bizim medeniyetimizin ruh ve tarih kökünden kaynağını almış çözümler değildir. Yıllardır bu milletin aziz evlatlarını, birbirine sağ-sol, alevi-sunni, Türk-Kürt diyerek kırdaranlar artık fark gözetmeksizin milletimizi hedef tahtasına oturtmuşlardır. BOP kopsamında İslam ülkelerinin sınırlarını değiştirmeyi kafasına koyanlar, planlarını adım adım uygularken, bu zulme muhatap olan Müslümanların birbirine düşmesi ve halihazırda haçlı zihniyetini müttefik edinmesi hayret vericidir. Türkiye stratejik müttefiklerini, ortaklarını, dostlarını gözden geçirmelidir. Aksi durumda ekranlarda görünen çözümde buluşamayanlar cenazede buluşmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

BENZİNDE DÜNYA LİDERİYİZ

Son zamanlarda yapılan zamlarla birlikte benzin fiyatında dünya liderliğine Türkiye'nin oturduğunu söyleyen Şuayip Koçak, “Her platformda toz pembe tablolar çizen hükümet, bütçe dengesini sağlayamayıp, açığı kapatmanın yolunu bir kez daha aziz milletimizin sırtına yeni zamlar yüklemekte bulmuştur. Bu da halihazırda uygulamakta ısrar ettikleri faize dayalı kapitalist sistemden kaynaklanmaktadır. Hani ekonomide herşey iyi gidiyordu? Bilmem ekonomide şu olduk bu olduk şeklinde IMF'ye kalan 1.3 milyar dolar borç kaldığını istedikleri zaman ödeyebileceklerini ayrıca madem IMF'ye 5 milyar dolar borç verebilecek güçte iseniz bu dünya şampiyonluğunuz niye? Bu benzinin içindeki yüzde 60 oranında vergi niye?” diye sordu.

1999 depreminden sonra bir defalığına mahsus olarak alınan ÖTV'nin bu iktidar döneminde kalıcı hale getirildiğini hatırlatan Koçak, “Vergi artışıyla birlikte benzini dünyada en pahalı satan ikinci ülke olma ünvanını bile geride bırakarak liderlik koltuğuna oturduk. Türk-İş'in yaptığı 2012 Eylül Ayı açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'na göre bir ailenin yoksulluk sınırı 3 bin 91 lira, açlık sınırı ise 949 lira olarak belirlendi. Buna göre 739 lira asgari ücretle çalışan 5 milyon 150 bin kişi açlık sınırının altında hayat mücadelesi veriyor. Akabinde insanımız bankalara mahkum bırakılıyor” dedi.

merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri