Kocademir: 10 Liraya Bal Alanlar, Bal Alıp Almadıklarını İyi Sorgulaması Gerekir

Arı yetiştiricileri, şekerin kilosunun 3 lira olduğu bir dönemde, 10 liraya bal alanların bal alıp almadığını sorgulaması gerektiğini belirtiyor. Bal üreticileri, piyasada 10 ile 20 lira arasında satılan ballarda 'şeker karışımı yok'...

Arı yetiştiricileri, şekerin kilosunun 3 lira olduğu bir dönemde, 10 liraya bal alanların bal alıp almadığını sorgulaması gerektiğini belirtiyor.

Bal üreticileri, piyasada 10 ile 20 lira arasında satılan ballarda 'şeker karışımı yok' sözlerinin gerçek dışı olduğunu söylüyor. Balcılar, Toroslar'da arıdan daha çok bal verimi almak için bir kovana 50 kilo şeker veren üreticilerin bulunduğunu dile getiriyor. Manavgat Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Kocademir, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, pazardan kilosu 10 liraya bal alan tüketicinin bal alıp almadığını iyi bir şekilde sorgulaması gerektiğini söyledi. Kendisinin Toroslar'da Giden Gelmez Dağları'nda 120 kovanla organik bal üretimi yaptığını belirten Kocademir, Antalya bölgesinde organik balın kilosunun 60 lira olduğunu kaydetti.

    ARICILIKTA GELİŞMİŞ ÜLKELERDE KOVAN KULLANIM SÜRESİ 5 YIL

    Kovanlarda daha kaliteli bal alma ve arıların sağlığı bakımından 'kovan hijyeninin' tarihi öneme sahip olduğunu vurgulayan Kocademir, bal üretiminde gelişmiş ülkelerde kovan kullanım süresinin ortalama 5 yıl olduğunu kaydetti. Kocademir, birliklerine 275 arı üreticisinin kayıtlı olduğunu söyledi.

    Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre ilçede geçen yıl 206 ton bal üretimi olduğu, bununda piyasa değerinin 2 milyon 400 bin lira olduğu ifade edildi.

    Manavgat'ta aroması farklı olan kekik ve sütlük balı yetiştirildiği ifade edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri