Koç: Yeni Anayasa Çalışmalarında Tek Başına Devam Etmeyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, yeni anayasa çalışmalarında AK Parti ile tek başına devam etmeyeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, yeni anayasa çalışmalarında AK Parti ile tek başına devam etmeyeceklerini söyledi. Koç, "4’lü mutabakat olduğu sürece, 4’lü mutabakatla hareket etme sözümüzün arkasında duracağız." dedi. Koç, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda mutabakata varılan 60 madde ile ilgili CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi'nin yarın AK Parti grubunu ziyaret edeceğini de kaydetti.

Partisinin MYK toplantısı esnasında basın toplantısı düzenleyen Koç, gündemdeki konuları değerlendirdi. Yeni Anayasa çalışmaları kapsamında 4 partinin uzlaştığı 60 madde ile ilgili AK Parti ile süren görüşmelere değindi. Koç, "CHP Grup Başkanvekili Sayın Akif Hamzaçebi, yarın iktidar partisi grubunu ziyaret edecek. Daha önce teklifler gelmişti. CHP, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun kurulması sırasında ortaya konan 6. maddeye bağlılığını sürdürmektedir. Çalışmaya katılan 4 partinin mutabakatı olduğu noktada verdiği sözün arkasındadır. Bu süreci idare etmek iktidar partisinin görevidir. Diğer muhalefet partileri ile ilgili herhalde girişimde bulunur." şeklinde konuştu.

‘AK Parti ile tek başına mı yola devam edeceksiniz?’ sorusuna Koç, "Hayır böyle bir şey söz konusu değildir. 4’lü mutabakat olduğu sürece, 4’lü mutabakatla hareket etme sözümüzün arkasında duracağız." değerlendirmesinde bulundu.

NUSAYBİN'DE ÖRÜLEN DUVARA TEPKİ

Suriye tarafından gelen tehlikelere karşı Nusaybin’de inşa edilen duvara da değinen Koç, şu ifadeleri kullandı: "Nusaybin'de biliyorsunuz 7 kilometrelik bir duvar örülüyor. Bu duvarın üzerine de dikenli teller yerleştiriliyor. Bütün Avrupa’da duvarlar 30 yıl öncesinde yıkılmışken şimdi bu duvar ne anlama geliyor? Bu duvarı örerek ne yapmak istiyorsunuz, hangi siyasetin peşindesiniz? Bu duvarı örerek barışı, uzlaşıyı sağlamanız mümkün mü? Bu duvarı örerek bu dönemde Kürt kardeşimizin kalbine örüyorsun, vicdanına örüyorsun."
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri