Koç: Halk Sefalet İçinde, 'Şatafatım Yerinde Olsun' Görgüsüzlüğü Devam Ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, cumhurbaşkanlığı sarayı ile ilgili olarak eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı sarayı yapımının maliyetini eleştiren Koç, “Yani birileri görgüsüzlüklerini...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, cumhurbaşkanlığı sarayı ile ilgili olarak eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı sarayı yapımının maliyetini eleştiren Koç, “Yani birileri görgüsüzlüklerini giderecekler, dünyaya rezil olacaklar hiç önemli değil. Halk sefalet içerisinde, sıkıntı içerisinde benim tantanam, şatafatım yerinde olsun görgüsüzlüğü bu şekilde devam ediyor” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Koç, toplantı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı. İşsizliğin ortadan kaldırılması için Türkiye’nin yatırım ekonomisini geçmesi gerektiğini söyleyen Koç, “Üreten bir milli ekonomi ve üretilenin de hakça bölüşüldüğü, hırsızlık musluklarının kapatıldığı, yöneten kademenin bürokrasi dahil hiçbir kademesinde yolsuzluğa, rüşvete imkan tanımayan bir sistemin, bir namuslu sistemin, bir ahlaklı sistemin Türkiye’ye ekonomi olarak oturtulması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“1 MİLYAR 370 MİLYON LİRALIK BİR KAÇAK YAPIDA KENDİSİ MAHKEME KARARINI TANIMIYOR”

Son 12 yılda büyüyen önemli sektörlerden bir tanesi inşaat sektörü olduğunu hatırlatan Koç, “Bunun altında kupon araziler var, rant var, paylaşım var, iktidarın ballı parmağını yalayanın para kazandığı bir sistem var ve dikkat ederseniz yaratılan bu arazilerde kuleler yükseliyor şimdi. Bunlardan bir tanesi de Atatürk orman çiftliğine yapıldı biliyorsunuz. Ortada mahkeme kararı var, kaçak yapı deniyor. Kafede oturup açık alanda sayılabilecek bir yerde sigara içen gence bu kadar işin arasında 'terbiyesiz herif bak birde yüzüme bakarak içiyor' diye sataşan bir Cumhurbaşkanı. Hemen akabinde verdiği talimatla oraya ceza kesiliyor. Demin söylediğim gibi 1 milyar 370 milyon liralık bir kaçak yapıda kendisi mahkeme kararını tanımıyor.” şeklinde konuştu.

'SARAYA YAPILAN MASRAFLA 500’E YAKIN 100 YATAKLI HASTANE YAPILABİLİR'

Cumhurbaşkanlığı sarayına yapılan masrafı eleştiren Koç, konuşmasını şöyle tamamladı: “Değerli arkadaşlarım, şimdi burada neler yapılabilir bu kadar paraya? Yüzlerce belki bine yakın öğrenci yurdu yapılabilir. Yine 500’e yakın 100 yataklı hastane yapılabilir. Temel kamu yatırımları, üretime dönük yatırımlar ve peşinden istihdam artışı sağlanabilecek gelişmeler sağlanabilir. Bunlar hiç önemli değil. Yani birileri görgüsüzlüklerini giderecekler, dünyaya rezil olacaklar hiç önemli değil. Halk sefalet içerisinde, sıkıntı içerisinde benim tantanam, şatafatım yerinde olsun görgüsüzlüğü bu şekilde devam ediyor. 2015 yılı bütçesi görüşülüyor Mecliste Plan Bütçe Komisyonunda başladı. Bütün vergi, harç ve cezalar %10,11 oranında arttırılıyor. Çalışanlara verilen yüzde 3. Bu neyin terazisi? Hangi hak, hangi hukuk? Peki bu vergi artışları kemer sıkalım diyorsan sıkalım milletçe. Peki bu topladığın vergiler senin özel ihtiraslarını sağlamak için, senin özel tatmin yolun için milyonlarca dolar Euro kaçak binalara, gösterişe, saltanata mı harcanacak?” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri