Koç Fest Spor Oyunları sona erdi

Koç Fest Spor Oyunları sona erdi

Türkiye'yi uluslararası spor müsabakalarında temsil edecek başarılı sporcuların yetişmesine ve gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve spordan yola çıkarak centilmenlik ruhunu geliştirmek amacıyla başlattığı Koç Fest, 2011 turnesinin sonuna yaklaştı. Koç Fest'in yedinci ve son durağı 9-15 Mayıs tarihleri arasında Selçuk Üniversitesi oldu. Koç Fest kapsamında Selçuk Üniversitesi'nde su topu, atletizm, jimnastik ve halter branşında müsabakalar sone ererken diğer branşlarda karşılaşmalar bugün yapılacak olan müsabakalarla tamamlanacak.

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın atletizm müsabakalarına binin üzerinde sporcu katıldı. Yarışmacılar; 100m, 400 m, 1500m, 4x400 m bayrak yarışı; gülle, cirit ve disk atma, uzun ve üç adım atlama, yüksek atlama ve sırıkla atlama dallarında kıran kırana mücadele etti. Atletizmde ise 4X400 metrede Ankara ve Gazi Üniversitesi derece yaparken, 1500 metrede Karaman ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 3.51'lik dereceleriyle şampiyonluğa hak kazandılar. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın Selçuk Üniversitesi Yüzme Havuzu'nda gerçekleşen su toplu yarışlarına 12 takım katıldı. Karşılaşmalar sonucunda Okan Üniversitesi su topu dalında kupayı almaya hak kazandı. Su topunda ikincilik madalyası Orta Doğu Üniversitesi'nin olurken, üçünlük kupası ise Koç Üniversitesi'nin oldu.

HALTERDE İBRAHİM ARAT ŞAMPİYON

Selçuk Üniversitesi KYK Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakalarda Dumlupınar Üniversitesi'nden İbrahim Arat birincilik kupasını almaya hak kazandı. Halterde ikincilik kupası Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden Bünyamin Sezer'in olurken üçüncülük ise Anadolu Üniversitesi'nden Mehmet Başol'un oldu. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın jimnastik branşında müsabakalar Selçuk Üniversitesi Torku Arena'da düzenlendi. Jimnastik yarışmaları; step, aerobik dans, senkronize trambolin, aerobik jimnastik, aletle jimnastik, estetik jimnastik, akrobatik jimnastik branşlarında düzenlendi. Yarışlar neticesinde Ege Üniversitesi takımı birinci olurken, ikincilik kupasını Marmara Üniversitesi, üçüncülüğü ise Muğla Üniversitesi kazandı.

KONYA'DA ÜNİVERSİTELİLER 10 BRANŞTA YARIŞTI

Koç Fest süresince Selçuk Üniversitesi'nde Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın yüzme, sutopu, atletizm, jimnastik, taekwondo, halter final müsabakaları ve basketbol, voleybol, hentbol, futsal Süper Lig müsabakaları yapılıyor. Selçuk Üniversitesi ayrıca Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın 2011 sezonunun final müsabakalarında 4.000'i aşkın sayıda üniversiteli sporcuya ev sahipliği yapıyor. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda, branşlarında şampiyon olan takım ve sporcular Avrupa Şampiyonaları'na gitme ve ülkemizi yurtdışında temsil etme fırsatını elde edecekler.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri