Koç Chp Kurultayı İçin: Bizim Seçimlerde Kimse Talimat Ve Direktif Vermiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, olağanüstü kurultay seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.     Seçimlerin uzun sürmesine yönelik ise Koç, "Kimse kimsenin elinden tutmuyor. Kimse kimseye...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, olağanüstü kurultay seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

    Seçimlerin uzun sürmesine yönelik ise Koç, "Kimse kimsenin elinden tutmuyor. Kimse kimseye talimat vermiyor. Kimse kimseye direktif de vermiyor. Bir seçim emri de vermiyor. Oy verme işlemi 20 dakika sürebilir. Çünkü blok oy verme işlemi yok. Örnek 27 Ağustos’ta yaşanan AKP kongresi. Bizde ki uygulama farklı.” dedi.

    CHP merkez binasında MYK toplantısı öncesinde basın açıklaması yapan Haluk Koç, ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Koç, ‘Genel başkanlık belirlendiğinde, kurultay ilk gün tamamlanacak mı yoksa diğer güne mi kalacak?’ sorusu üzerine genel başkan seçiminden sonra süreye bağlı olduğunu belirterek "Ama daha öncekilere göre zaman tasarrufu olacak. Oy verme alanı ayrı olduğundan zaman tasarrufu olacak. Teknik boyutlu, dar kapsamlı bir görüşme olabilir.” karşılığını verdi.

    'PADİŞAH VE KULLARI' BENZETMESİ

    "Seçimlerin CHP’de tek yetkili padişahın emrettiği yazılı bir blok listenin padişahın emirleri doğrultusunda oraya gelen kullar tarafından, delegeler tarafından sandığa atılma işleminden ibaret olmayan bir seçimden bahsediyoruz." diyen Koç, “Yani herkesin aday olabileceği tabi ki çeşitli anahtar listeler çıkabilir. Bu da demokrasinin bir gereğidir. Geçen kurultayda 450’ye yakın aday listesi vardı. Bu seçimde daha fazla olabilir. Kimse kimsenin elinden tutmuyor. Kimse kimseye talimat vermiyor. Kimse kimseye direktif de vermiyor. Bir seçim emri de vermiyor. Oy verme işlemi 20 dakika sürebilir: çünkü blok oy verme işlemi yok. Örnek 27 Ağustos’ta yaşanan AKP kongresi. Bizde ki uygulama farklı.” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri