KOBİ'ler 6 ülkedeki işletmelerle işbirliği yapabilecek

Küçük ve Orta Ölçeli İşletmelere (KOBİ) Almanya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Lüksemburg ve İsviçre'de yer alan KOBİ'lerle ikili ve çoklu işbirliği imkanı getirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, TÜBİTAK ve KOBİ'lerin Uluslararası Araştırma Faaliyetleri (IRA-SME) Ağı, KOBİ'lerin dahil olduğu uluslararası araştırma, geliştirme ve yenilik projelerinin desteklenmesi amacıyla ortak çağrıya çıktı.

Söz konusu 33. çağrıyla Türkiye'deki teknik yeterliliğin ve bilgi birikiminin artırılması, KOBİ'lerin uluslararası teknoloji birikimine erişiminin ve teknoloji transferinin sağlanması, edinilen teknolojik bilgi ve deneyimin KOBİ'ler bünyesinde içselleştirilerek özgün teknolojilerin geliştirilmesinde ivme kazandırıcı ve yönlendirici bir etken olması ve KOBİ'lerin uluslararası pazarlarda yer almasına katkı sağlanması hedeflendi.

KOBİ'lere 6 ülkedeki işletmelerle işbirliği imkanı sağlayacak olan çağrı, 27 Mart 2024'e açık kalacak. Çağrı, Almanya, Avusturya, Belçika (Flaman ve Valon bölgeleri), Brezilya, Lüksemburg ve İsviçre'deki KOBİ'lerle ikili ve çok taraflı işbirliğine olanak tanıyor.

Çağrı kapsamında değerlendirilen projelerde temel araştırma niteliği aranmıyor, araştırma ve deneysel geliştirme (AR-GE), "teknolojik açıdan yeni veya iyileştirilmiş ürün", "teknolojik süreç yeniliği" odaklı projeler tercih ediliyor. Yeni ürün üretilmesi, ürün kalitesinin veya standardının yükseltilmesi, maliyet düşürücü ve standart yükseltici yeni tekniklerin geliştirilmesi ve yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi hedefleri olan projeler destekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri