Kobani’ye Destek Eylemi Olaysız Bitti

İstanbul Kobani Dayanışması üyeleri, Beyoğlu’nda yürüyerek Kobani’ye destek eylemi yaptı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylem olaysız sona erdi.     Kobani’de IŞİD’le çatışmaya giren PYG güçlerine...

İstanbul Kobani Dayanışması üyeleri, Beyoğlu’nda yürüyerek Kobani’ye destek eylemi yaptı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylem olaysız sona erdi.

    Kobani’de IŞİD’le çatışmaya giren PYG güçlerine destek için İstanbul Kobani Dayanışması üyeleri Beyoğlu Tünel’den Galatasaray Meydan’a yürüdü. Hükümet karşıtı slogan atarak pankartlarla yürüyen grup, Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

    Dayanışma adına yapılan basın açıklamasında, "Kobani’ye yardım konvoyu açılsın. Kobani’de 26 gündür kuşatma ve ambargolara rağmen YPG saflarında destansı direnişine devam ediyor. 6 Ekim günü Suruç’ta askerlerin halka saldırarak boşalttığı 2 köyden IŞİD çeteleri, Kobani şehir merkezine sızmasıyla çatışmalar şehir içerisine taşınmıştır. O günden bu yana ülkenin bir çok ilinde eylemler gerçekleştirerek AKP hükümetinin IŞİD’e verdiği destek ve Kobani halkının katliama açık hale getirilmesi protesto ediliyor. Devletin bu protestolara yanıtı sınırsız polis şiddeti, sokağa çıkma yasakları, tankların şehir merkezine indirilmesi ve IŞİD yanlısı faşist güçleri devreye sokarak katliamlar gerçekleştirmesi olmuştur. Bugüne kadar devletin organize ettiği bu saldırılar sonucu 38 kişi hayatını kaybetti. Bu protestoların devletin en yetkili ağızlarından vandalizmle suçlanması ve misliyle karşılık vereceğinin söylenmesi sonrası faşist güruhların linç ve katliam girişimleri bir çok ilde artarak devam etti.” ifadelerine yer verildi.

    Basın açıklaması sonrasında bir kadın, 2 yaşında çocuğunu bırakıp eyleme geldiğini belirterek 'Kahrolsun faşist devlet, yaşasın sosyalizm' diye bağırarak isyan ettiğini söyledi.

    Eylemciler açıklamalardan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri