Kobanili Gazeteci:türkiye Bize Yardımlarını Esirgemedi

Türkiye’ye sığınan Suriyeli Kürtlerin bir kısmı geri dönüyor. Kobanili gazeteci Zana Mustafa, Türkiye'nin kendilerine yardımlarını esirgemediğini belirterek, Suriye'ye dönenlerin bir kısmı savaşmak için, bir kısmı da evlerini korumak...

Türkiye’ye sığınan Suriyeli Kürtlerin bir kısmı geri dönüyor. Kobanili gazeteci Zana Mustafa, Türkiye'nin kendilerine yardımlarını esirgemediğini belirterek, Suriye'ye dönenlerin bir kısmı savaşmak için, bir kısmı da evlerini korumak için geri döndüğünü söyledi.

IŞİD terör örgütünün saldırısı üzerine Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine sığınan Suriyeli Kürtlerin bir kısmı memleketlerine dönüş yapıyor. 3 gündür geçişlerin yapıldığı Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda bugün de geçişler sürdü. Suriyeli göçmenler güvenlik göçlerinin gözetiminde kafile kafile sürüyor.

Kobanili gazeteci Zana, "Suriye’ye dönen insanlar çocuklarını, kadınlarını buraya bıraktı gidiyor. Onlara burada yer bulup geri dönüyorlar. Biz memleketimize gidip çalışacağız. Bazıları da savaşmaya gidiyor.” dedi.

Kobani'den kaçtıkları günden beri Türke’nin kendilerine yardımlarını esirgemediğini belirten Zana, "Türkiye halkı burada bize yardımcı oldu. Biz evlerinde konakladık. Bize su verdiler, yemek verdiler. Bizi güzelce karşıladılar. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Türkiye hükümetinin biraz daha kolaylık sağlamasını istiyoruz. Bu IŞİD bize saldırıyor. Bize biraz daha yardımcı olunmasını istiyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri