Kobani’de Bugün Sessizlik Hakim Öğleye Kadar Tek Kurşun Atılmadı

32 gündür aralıksız çatışmaların yaşandığı Suriye'nin Kobani kasabasında son günlerin en sessiz gününü yaşadı. Hava bombardımanının da yapılmadığı ilçenin batısı tamamen YPG’nin eline geçti. Tıl Şehir Tepesi'ne YPG bayrakları...

32 gündür aralıksız çatışmaların yaşandığı Suriye'nin Kobani kasabasında son günlerin en sessiz gününü yaşadı. Hava bombardımanının da yapılmadığı ilçenin batısı tamamen YPG’nin eline geçti. Tıl Şehir Tepesi'ne YPG bayrakları dikildi. Dikilen bayrakların yanında ise YPG’liler nöbet tutuyor. Sınıra yaklaşık bir kilometrelik tepede YPG bayrağı dalgalanırken, bölgede güvenlik önlemleri arttırıldı. Öğlen saatlerine kadar neredeyse hiç kurşunun atılmadığı Kobani’de de öğleden sonra yer yer çatışma sesleri duyuldu. IŞİD, Kürt gurupların bulunduğu bölgeyi ve sınır kapısına yakın bölgelere 5 havan topu attı. Havan saldırılarının hemen ardından ambulansların sınır kapısına yönlendirildiği görüldü. YPG'li kaynaklara göre ilçede hakimiyet Kürt gurupların elinde. Kürt grupların savunma pozisyonundan saldırı pozisyonuna geçtikleri belirtiliyor.

Kobani'de yaşanan çatışmalar dolayısıyla 2'nci Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı birliklerden çıkan çok sayıda zırhlı araç, tank, obüs ve hava savunma sistemleri konuşlandırıldıkları Suriye'yi gören hakim tepelerdeki bekleyişini sürdürüyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri