Kobani’de bilanço: 800 ölü

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem grubu Suriye’nin Türkiye sınırındaki Kobani kentinde altı haftadır süren çatışmalarda yaklaşık 500 IŞİD militanıyla 300’den fazla Kürt milisin öldürüldüğünü açıkladı.

Kobani’de IŞİD militanlarıyla YPG milisleri arasında altı haftadır süren çatışmalarda 800’den fazla kişinin öldüğü bildiriliyor

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlem grubu, Kobani’deki çatışmalarda bugüne dek yaklaşık 500 İslamcı militanla 300’ü aşkın Kürt savaşçının öldürüldüğünü açıkladı. Grup daha önce ABD öncülüğündeki hava saldırılarında ise çoğu IŞİD militanı olmak üzere 550 kişinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Gözle grubu, çatışmalarda 21 de sivilin can verdiğini ve onbinlerce sivilin de Türkiye’deki mülteci kamplarına kaçtığını belirtiyor.

Amerika’nın Sesi radyosunun haberine göre, ABD savaş uçakları pazar günü de Kobani’deki IŞİD hedeflerini bombalamaya devam etti.

Öte yandan Peşmerge güçleri Irak’ın kuzeyindeki Zumar kasabasını yoğun çatışmaların ardından IŞİD militanlarından geri aldı. Bir Kürt istihbarat yetkilisi, peşmergelerin bir dizi koalisyon hava saldırısının ardından Musul yakınlarındaki Zumar ve çevresindeki köyleri geri aldığını açıkladı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri