Kobani Olaylarında Taş İsabet Eden Şahıs, Gözyaşlarıyla Uğurlandı

İstanbul'daki Kobani olayları sırasında eylemcilerin attığı taşın başına isabet etmesi sonucu ağır yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 2 çocuk babası Serdar Arslan, gözyaşlarıyla uğurlandı. Arslan’ın...

İstanbul'daki Kobani olayları sırasında eylemcilerin attığı taşın başına isabet etmesi sonucu ağır yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 2 çocuk babası Serdar Arslan, gözyaşlarıyla uğurlandı. Arslan’ın babası, eylemcilerin yaralı haldeki oğlunun cebinden kurban ve kira parasını aldıklarını ileri sürdü.

Sultanbeyli Abdurrahmangazi Camii'nde kılınan cenaze namazına; Serdar Arslan’ın babası Hayati Arslan, ailesi ve yakınları katıldı. Taziyeleri kabul eden Arslan ailesi, göz yaşlarını tutamadı.

Cami avlusunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan baba Hayati Arslan, “Evlat acısı çok büyük bir acı. Anamı verdim, babamı verdim ama böyle değildi. Evladımı kaybettim, ciğerlerim yanıyor. Kimsenin başına böyle bir olay gelmesin. Allah'a dua ediyorum, anneler ağlamasın, babalar ağlamasın.” ifadelerini kullandı.

“Hiçbir rahatsızlığı yokken devrilmeyecek oğlum bir taşla devrildi, içim yanıyor.” diyen Arslan, “Dükkanını kapatıp ekmeğini almış yemek yemek için evine gittiği sırada taş yağmuruna tutulmuş. Bir de cebinde kurban parası vardı, o helal paradır, benim oğlum kuafördü, sabaha kadar çalışmıştı, alın teri idi ama cebinden almışlar.” diye konuştu.

Arslan'ın koyu bir Trabzonspor taraftarı olduğunu söyleyen arkadaşları da, olay günü Arslan'ın ekmeğini alıp evine gittiği sırada önce göğsüne isabet eden büyük bir mermer parçası nedeniyle yere yığıldığını, sonrasında da eylemcilerin Arslan'ın başına taşlarla vurduğunu söyledi. Arkadaşları, eylemcilerin Arslan’ın cebindeki kurban parası ve kira parasından oluşan 2 bin TL'yi de çaldığını ileri sürdü.

Baba Hayati Arslan ve kardeşlerinin taziyeleri kabul etmesinin ardından Arslan'ın cenazesi musalla taşına getirildi. Bu sırada Arslan'ın kardeşleri ve fenalık geçirirken baba Hayati Arslan gözyaşları içinde oğlunun tabutuna sarılarak dua etti.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Arslan'ın tabutu cenaze avlusunu dolduran kalabalık tarafından tekbirler eşliğinde cenaze aracına taşındı. Serdar Arslan'ın cenazesinin yarın cuma namazının ardından memleketi Yomra'dan kaldırılacağı öğrenildi.

Kobani'de yaşananlar bahane edilerek yurt genelinde yapılan eylemler sırasında 7 Ekim'de Sultanbeyli'de dükkanını kapatarak evine yemek yemeye giden Serdar Aslan (32) isimli kuaför, isabet eden taş nedeniyle ağır yaralanmıştı. İlk müdahalesi Sultanbeyli Devlet Hastanesi'nde yapılan Arslan, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 2 çocuk babası Arslan, dün akşam saat 21.00 sıralarında hayatını kaybetmişti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri