Kobani Olaylarında 5 Katıda Yakılan Okulun Öğrenci Ve Velileri Çaresiz

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun 5 katı, 8 gün boyunca devam eden Kobani olayları sırasında yakıldı ve tahrip edildi. Olaylar sonrasında ise okul, tamamen kullanılamaz hale geldi. 8 gün aradan sonra bugün okula...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun 5 katı, 8 gün boyunca devam eden Kobani olayları sırasında yakıldı ve tahrip edildi. Olaylar sonrasında ise okul, tamamen kullanılamaz hale geldi. 8 gün aradan sonra bugün okula gelen öğrenci ve veliler, okulun tahrip edilmiş ve kullanılamaz durumunu görünce ne yapacaklarını bilememenin şaşkınlığını yaşadı. Okulun mevcut durumu görünce hayal kırıklığı yaşayan öğrenciler

üzüntülerini yanıp kül olmuş sınıflarını gezerek gidermeye çalıştı. Okulun yeni eğitime başlamasının sömestr tatili sonunu bulacağı düşünülüyor.

İki çocuğu Cumhuriyet İlköğretim'de okuyan anne Kürtçe feryat ederek şunları söyledi: " Biz barışı istiyoruz, biz zulüm istemiyoruz. Bizde eziliyoruz, barış, iyilik istiyoruz, biz kavga istemiyoruz. Bir taraf eziliyor bir taraf feryat ediyor. Kıyamet koparılıyor. Biz bunu istemiyoruz, sabahlara kadar kavga istemiyoruz." dedi.

4 ayrı sınıfta kızı okuyan bir başka anne ise okulla ilgili net bir bilgilerinin olmadığını ifade ederek, "Sağdan soldan duyduğumuza göre Kuruköy'e gönderilecekmiş çocuklar. Okulun tadilatının ise zaman isteyeceğini ve bu dönem mümkün olmadığı söylendi." diye konuştu.

Okula gelen öğrenciler ise Halit Okay İlköğretim Okulu'na gönderileceklerini öğrendiklerini kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri