Kobani İçin Türk Temsilcilikleri Önünde Gösteri Yaptılar

Almanya'da 'Tehdit Altında olan Halklar Toplumu' (GfbV) adlı grup, Kobani'deki gelişmeler sebebiyle Türk misyonları önünde gösteri düzenledi.Türkiye Cumhuriyeti’nin Berlin, Frankfurt/Main, Düsseldorf, Hurth, Hannover ve Mainz gibi şehirlerinde...

Almanya'da 'Tehdit Altında olan Halklar Toplumu' (GfbV) adlı grup, Kobani'deki gelişmeler sebebiyle Türk misyonları önünde gösteri düzenledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Berlin, Frankfurt/Main, Düsseldorf, Hurth, Hannover ve Mainz gibi şehirlerinde bulunan diplomatik temsilcilerinin önündeki gösterilerde Kobani'ye silah yardımının geçişine izin verilmesi istendi.

GfbV yaptığı yazılı açıklamada Türkiye hükümetinin Kobani gibi Suriye’nin diğer bölgelerinden ve Irak’tan gelen mültecilere insani yardımın sağlanması, Kobani’den geldikten sonra tutuklananlarının tümünün derhal serbest bırakılması talep edildi.

Açıklamada, Kobani’de kuşatılmış Kürtler için tedarik koridorunun oluşturulmasını ve Kürt sorununu çözmek için gerçek bir barışçıl diyaloğun Türk devleti ile Türkiye’de yaşayan Kürtler arasında başlaması da istendi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri