Kobani Göstericileri Avrupa Parlamentosu'na Zorla Girdi

Kobani'nin IŞİD'in eline geçmek üzere olması sebebiyle düzenlenen gösteriler kapsamında Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu önünde de bir grup toplandı. Grubun içerisinden ayrılan yaklaşık 50 kişi, ellerinde terör örgütü lideri Abdullah...

Kobani'nin IŞİD'in eline geçmek üzere olması sebebiyle düzenlenen gösteriler kapsamında Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu önünde de bir grup toplandı. Grubun içerisinden ayrılan yaklaşık 50 kişi, ellerinde terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın posterleriyle parlamento binasına zorla girdi.

Eylemciler çeşitli sloganlar atarak AB’yi sessiz kalmakla eleştirdi. Grup, Kürtlerin IŞİD’le mücadelesinde AB’nin yeterli destek vermediğini dile getirdi.

Avrupa Parlamentosu basın sorumlusu Marjory Van Den Broeke, baskında iki polis memurunun ve bir de güvenlik görevlisinin şiddete naruz kaldığını ve parlamentoda da maddi hasar meydana geldiğini belirtti.

Van Den Broeke, Brüksel polisinden bina için ekstra güvenlik önlemleri istemediklerini fakat sadece 8 kişilik bir polis ekibinin geldiğini bunun da göstericileri engellemeye yetmediğini ifade etti.

Almanya'nın başkenti Berlin'de de protesto gösterisi düzenlendi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri