Kobani Çadırına İzin Verilmedi

Mardin'de polis, Demokrasi Platformu öncülüğünde kurulmak istenen nöbet çadırına izin vermedi.Demokrasi Platformu, Kobani saldırılarına protesto etmek amacıyla merkez Artuklu ilçesindeki Karayolları Parkı’nda nöbet çadırı kurmak istedi....

Mardin'de polis, Demokrasi Platformu öncülüğünde kurulmak istenen nöbet çadırına izin vermedi.

Demokrasi Platformu, Kobani saldırılarına protesto etmek amacıyla merkez Artuklu ilçesindeki Karayolları Parkı’nda nöbet çadırı kurmak istedi. Polis, çadır kurulmasını engelledi. Bunun üzerine tepki eylemi yapıldı. Sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol, Artuklu Belediyesi eş başkanları Emin Irmak ve Sevinç Bozan, Artuklu Belediyesi Eş Başkan Vekili Ahmet Avcı ile DBP’li yöneticiler katıldığı eylemde, 'Kobanê direnişini selamlıyoruz' pankartı açıldı.

Valiliğin demokratik eylemlerine bile tahammül etmemesini protesto ettiklerini söyleyen İHD Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, “İstediklerin kadar IŞİD çetelerinin saldırını örtbas etsinler. Tüm dünya uluslar arası kamuoyu bu katliamlarını takip etmektedir. Türkiye, devletin IŞİD desteğini aleni bir şekilde bilmektedir.” dedi. Oturma eylemi daha sonra son buldu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri