Kobani 44 Gündür Ateş Altında

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile PYD arasındaki çatışmalar şiddetini artırarak devam ediyor. 44 gündür ateş altında olan Kobani’de silah ve havan toplarının sesleri hiç susmuyor....

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile PYD arasındaki çatışmalar şiddetini artırarak devam ediyor. 44 gündür ateş altında olan Kobani’de silah ve havan toplarının sesleri hiç susmuyor. Çatışmaların özellikle Kobani'nin iç bölgelerinde ve Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda yoğunlaşıyor. ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları ise IŞİD mevzilerini sürekli bombalıyor. Bölgeden yükselen duman Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden de net görülüyor.

IŞİD, Suriye sınıra yakın Telabyad ve Carablus ilçelerini ele geçirmesinin ardından, geçen 14 Eylül'de, Suriyeli Kürtler için stratejik öneme sahip (Demokratik Birlik Partisi(PYD) denetimindeki Kobani'ye yönelik saldırı başlatmıştı. IŞİD, Kobani'ye doğru ilerlerken birçok köyü ele geçirmiş, saldırılar sebebiyle binlerce kişi Türkiye’ye sığınmıştı. IŞİD militanları, geçen haftalarda Kobani’nin doğu, batı ve güney cephelerine ulaşmıştı. Özellikle doğu cephesinde yoğun şekilde çatışan ve burada denetimi ele geçiren IŞİD, Kobani merkezini ele geçirmek için ağır silahlarla saldırmaya devam ediyor. Son günlerde saldırıların yoğunlaştığı Kobani’de, ABD öncülüğündeki koalisyon ait savaş uçakları, IŞID mevzilerini vuruyor.

Sokak savaşlarının devam ettiği Kobani'de, IŞID militanları, YPG’ye gelen yardımları engellemek için Mürşitpınar Sınır Kapısı'nı ele geçirmeye çalışıyor. IŞİD, hava saldırılardan korunmak için farklı taktikler kurguluyor. Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın yakınlarında hava saldırılarından korunmak için sık sık lastik yakıyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri