Kobane'ye Destek İçin Yürüdüler

Çorum'da bir grup HDP'li, Kobane'ye destek vermek için Özdoğanlar kavşağında toplanıp sloganlar atarak Bahabey Caddesinde protesto yürüyüşü düzenledi. Daha sonra basın açıklaması düzenleyen grup adına konuşan HDP İl Başkanı Kadir Yıldız,...

Çorum'da bir grup HDP'li, Kobane'ye destek vermek için Özdoğanlar kavşağında toplanıp sloganlar atarak Bahabey Caddesinde protesto yürüyüşü düzenledi. Daha sonra basın açıklaması düzenleyen grup adına konuşan HDP İl Başkanı Kadir Yıldız, bugünün Kobane ile dayanışma günü ilan edildiğini söyledi.

Dünyanın birçok ülkesinde Kobane'de IŞİD vahşetine karşı direnenlerle dayanışmanın ifade edileceğini belirten Yıldız, demokratik, dayanışmacı, şiddetten uzak, barışçı bir hakkın kullanımı olarak gerçekleşecek etkinliklerin, basın açıklamalarının, toplantı ve yürüyüşler ile IŞİD'e karşı ortak bir sesin yükselmesinin küresel düzeyde bir duygu birliğinin oluşmasının sağlanacağını ifade etti.

Yıldız, ''Dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi, Türkiye'de de hükumetin yasaklama veya müdahale etme yerine demokratik haklarını kullanacak olan insanlara saygı göstermesi ve anayasal güvence altında olan hakların kullanımı konusunda duyarlı davranması, etkinliklerin demokratik bir çerçevede gerçekleşmesine imkan sağlaması gerekmektedir.'' dedi.

Kendilerinin barış demesi karşısında hükumetin daha fazla kalekol yaptığını savunan Kadir Yıldız, Cumhurbaşkanı'nın insanları ''Sen Alevisin, Sen Zazasın'' diyerek bölmeye çalıştığını iddia etti.

İktidar aleyhinde slogan atan protestocular olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri