Kmü'de Kitap Sayısı 51 Bine Ulaştı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı üniversite kütüphanesinde bulunan kitap sayısının toplam 51 bin 160’a ulaştığını belirtti. KMÜ Kazım Karabekir MYO kütüphanesinde 3 bin 923, Ermenek...

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı üniversite kütüphanesinde bulunan kitap sayısının toplam 51 bin 160’a ulaştığını belirtti. KMÜ Kazım Karabekir MYO kütüphanesinde 3 bin 923, Ermenek MYO kütüphanesinde 4 bin 776 ve KMÜ merkez kütüphanesinde 42 bin 461 olmak üzere toplam 51 bin 160 kitap ile öğrencilerine ve personeline zengin bir koleksiyon sunuyor.

KMÜ Kütüphanesi satın alma ve bağış yoluyla gelen kitaplardan oluşuyor. Kitap alımına gidilirken, kütüphane web sayfasında oturum açtıktan sonra eser istek butonu aracılığıyla öğrenciler ve personelden gelen kitap istekleri dikkate alınıyor. Kitap arşivinin yanı sıra 10 veri tabanı, 65 çeşit abone süreli yayın ile hizmet veren Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kitapların içindekiler kısmı ve kapaklarını da tarayarak kullanıcılarına daha verimli bir hizmet sunmaya çalışıyor. Bu kapsamda şu ana kadar 3 bin 200 kitabın kapak ve içindekiler kısmı taranarak katalog tarama ekranında görünür hale getirildi.

TÜM AKADEMİK BİLGİLER KMÜ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ İLE ULUSLARARASI DOLAŞIMA AÇILDI

Üniversitenin ürettiği tüm akademik bilgiye (tez, makale, afiş, konferans bildirimleri… gibi) sınırlama olmaksızın KMÜ Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı web sayfasında bulunan ‘Açık Erişim’ butonu ile ulaşılabilecek. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen uygulama ile ilgili yaptığı açıklamada, Açık Erişim Sistemi’ne şu ana kadar 486 bilimsel yayın kaydının yapıldığını, bu sayının bundan sonra da sürekli artış göstereceğini belirtti.

KMÜ Rektörü Gökmen yaptığı açıklamada; “Daha önce Yükseköğretim Kurulu Ulusal Tez Arşivi’nde sadece açık tezlere ulaşılabiliyordu. Türkiye Belge Sağlama Sistemi’ne (TÜBESS) üye olunarak artık Yükseköğretim Kurulu Ulusal Tez Arşivi’nde bulunan bütün tezlere kütüphanemiz aracılığıyla ulaşım imkânı sağlanmaktadır. Kütüphanelerarası İşbirliği Takip Sistemi (KİTS) uygulamasıyla da kütüphanemizde olmayan bilimsel yayınları diğer üniversitelerden sağlayabiliyoruz.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri