KMÜ Tıp Fakültesi’ne morfoloji binası yapılıyor

Geleceğin doktorlarının yetiştirildiği ve bölgenin sağlık üssü olma yolunda hızla ilerleyen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Tıp Fakültesine yeni Morfoloji Binası kazandırılıyor.

Modern eğitim olanakları, ileri teknolojiyle donatılmış laboratuvarları, geniş kapsamlı araştırma merkezleri ve uzman eğitim kadrosu ile genç doktor adaylarına en iyi eğitim ortamını sunmayı amaçlayan KMÜ Tıp Fakültesi yeni Morfoloji Binası ile daha da güçlenecek. Toplam 12 bin metrekare kapalı alana sahip olacak binanın yapım çalışmaları başladı. Bina içerisinde 9 laboratuvar (Anatomi, Biyofizik, Biyokimya, Farmakoloji, Fizyoloji, Histoloji, Mikrobiyoloji, Patoloji ve Tıbbi Biyoloji bölümlerine ait), 2 adet simüle hasta laboratuvarı, 4 multidisipliner laboratuvar, 2 klinik beceri laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarı ve maket salonu yer alacak. Ayrıca 150 kişilik 4 adet amfi, 23 farklı kapasitede derslik, 72 öğretim elemanı odası, 17 idari personel odasının yanı sıra yemekhane, kantin ve kütüphanesi ile morfoloji binası öğrencilere hizmet verecek.

Nitelikli sağlık personeli yetiştirme hedefiyle 2019-2020 Akademik Yılında ilk öğrencilerini alan ve şu anda 317 öğrenci, 93 akademik personel ve 10 idari personel ile yoluna devam eden KMÜ Tıp Fakültesi’nin yeni morfoloji binasının 2026 yılında tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri