Klima kullanımı enfeksiyona yol açabilir

Yaz sıcaklarının artmasıyla beraber klimaların kullanımının da arttığını söyleyen Özel Selçuklu Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Sait Önal, klima kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı konular olduğun

Yaz sıcaklarının artmasıyla beraber klimaların kullanımının da arttığını söyleyen Özel Selçuklu Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Sait Önal, klima kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı konular olduğunu söyledi.

Klimaların yol açtığı en büyük sorunlardan birinin üst solunum yolu enfeksiyonları olduğunu belirten Dr. Sait Önal, ani sıcaklık değişimlerinin bu rahatsızlıkları tetiklediğini ifade etti. Dışarıdaki sıcaklık değerlerinden daha düşük bir seviyede çalıştırılan klimaların kas tutulmalarına neden olduğunu, özellikle klimaya yakın yerde bulunan ya da bu yerlere yakın çalışan kişilerde kas tutulmasının daha fazla olabileceğini ifade etti. Bir diğer sorunun da zatürre olabileceğini belirten Dr. Önal bu duruma uzun süre maruz kalınan klima serinliğinin ve klima ile yayılan bazı mikropların yol açabileceğini belirtti.

Kas tutulmasının yanında klimanın kireçlenme gibi sağlık problemlerini de tetikleyebileceğini dile getiren Özel Selçuklu Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Sait Önal, klimalardan kaynaklanan rahatsızlıklara bünyeleri zayıf olduğu için özellikle bebeklerin ve yaşlıların yakalanabileceğini vurguladı.

Bu hastalıklarla karşı karşıya kalmamak için klimaların sürekli çalıştırılmaması gerektiğini aktaran Dr. Sait Önal, “Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da dışarıdaki sıcaklıkla orantılı bir seviye tercih edilmeli ve bu fark 6-7 dereceden az olmamalı” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri