Klima Bakımı Yaptırmak Ne Tür Faydalar Sağlar?

Klima Bakımı Yaptırmak Ne Tür Faydalar Sağlar?

Klimalar iç ve dış ünitelerden oluşan; elektrikle çalışan ve iklimlendirmeyle görevli elektronik cihazlardır. Tüm klimalar verimli bir şekilde çalışabilmeye devam etmek için klima bakımı servislerine ihtiyaç duyarlar.

Klima aksamlarındaki olası arıza nedenlerinin erken tespit edilip ciddi klima arızalarının oluşmaması, klimaların verimli çalışması, klimaların elektrik tüketiminin sınırlanması ve aynı zamanda klima sahiplerinin sağlık sorunları yaşamaması adına klima bakımlarının aksatılmaması gerekir.

 

Klima bakımı servislerine duyulan ihtiyaç eski klimalar kadar yeni klimalar için de geçerlidir. Bu nedenle klimaları henüz yeni olduğu için klima bakımlarını aksatan klima sahiplerinin bu süreçleri ihmal etmemeleri gerekir. Profesyonel klima servisi firmalarından alınan hizmetleri klimaların çalışma performansını yükseltir.

 

Klima Bakımı Klima Tamiri Süreçlerine Duyulan Gereksinimi Azaltır

 

Klima bakımı hizmetleri sırasında klimaların tüm aksamları profesyonel klima teknisyenleri tarafından incelenir. Çalışma mekanizmasında sorun olan ya da aşınmaya başlayan tüm klima aksamları bu süreçte tespit edilir.

 

İlerleyen zamanlarda klimalarda ciddi arızaların oluşumunun önlenmesi adına gerektiğinde klima yedek parça değişimi yapılır. Klima bakımı sırasında alınan bu tedbirler klima kullanıcılarını ağır klima tamiri masraflarından korunmasını sağlar.

 

Klima Bakımı Enerji Tüketimini Azaltır

 

Klimaların aksayan parçalarının değiştirilmesi, klima parçalarının ve filtrelerinin temizlenmesi klimaların daha az enerji tüketmesini sağlar. Özellikle filtre temizliği yapıldığında klimaların üflediği hava en verimli şekilde odaya dağılarak klima derecelerinin yükseltilip azaltılma gereksinimini sona erdirir.

 

Bakımı profesyonel çalışanları tarafından gerçekleştirilen klimaların enerji tüketimleri %50’ye yakın seviyelerde azalır.

 

Klima Bakımı Klima Sistemlerinin Ömrünü Uzatır

 

Düzenli olarak gerçekleştirilen klima bakımı servislerinin klimaların ömrünü uzattığı bilinmektedir. Bu işlemler sırasında parça değişimi gereksiniminin karşılanması ve filtrelerin temizlenmesi klimaların normalden daha fazla enerji harcamasını, yüksek performansla çalışmasını ve daha hızlı yorulmasını engeller. Böylece klimaların kullanım ömürleri uzarken tüketicilerin yeni bir klima alma ihtiyacı ortadan kaldırılır.

 

Klima Bakımı Ortamdaki Havanın Kalitesini Yükseltir

 

Klimaların iç ünitelerinde bulunan filtreler ortam ile klima iç aksamı arasında perde görevi görür. Zaman içerisinde bu filtreler ortamdaki tozları, dumanları, bakteri ve hatta mikropları hapseder. Filtreler tıkandıkça ortama verilen hava ile birlikte zararlı partiküller yeniden odaya dağılır.

 

Klima bakımları zamanında filtreler tamamen kirden arındırılır ve böylece ortamdaki havanın kalitesi yükselir. Klima bakımı yapılmazsa filtre tıkanıklığı sonucu; astım, lejyoner hastalığı, farenjit, larenjit, solunum yolu rahatsızlıkları, alerjik rinit ve yüz felci gibi çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Üstelik klima çalıştığında katlanılması zor pis kokular da ortama yayılabilir.

 

Klima Bakımı Klima Sahiplerinin Konforunu Arttırır

 

Klima bakımlarını düzenli olarak yaptıran klima sahipleri klimalarından istedikleri performansı alabilirler. Oda sıcaklığını istedikleri derecelere gereğinden fazla enerji harcamadan düşürüp yükseltebilirler. Tertemiz bir hava solurlar ve dış hava koşullarından bağımsız bir şekilde dört mevsimi yaşayabilirler.

 

Klima Bakımı Ne Zaman Yaptırılmalıdır?

 

Dönemsel klima bakımları; ev tipi klimalar için yılda en az iki kere, mevsim dönümlerinde uzman klima servisi firmalarına yaptırılmalıdır. Klimaları verimli çalışsın, fazla enerji tüketmesin ve sağlıkları için risk teşkil etsin istemeyen klima sahiplerinin klima bakımları zamanlarında klima servis seçimlerine de dikkat etmeleri gerekir.

 

KomKli klima bakımı hizmetleri ile de İstanbul genelindeki klima kullanıcılarının konforlarını arttırıyor. Kapsamlı klima bakım süreçleri yürüterek kullanıcıların klimalarından maksimum verim almasını sağlıyor. Siz de yaz aylarında serinlemek; kış aylarında ise ideal ısıdaki ortamlarda konforlu zamanlar geçirmek istiyorsanız adresinden KomKli firmasına ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri