KKTC'de sandıklar kuruldu

KKTC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, 142 bin Türk vatandaşın Lefkoşa, Gazimağusa ve Güzelyurt'ta kurulacak sandıklarda oy kullanacağını söyledi.

KKTC Vatandaşları, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekiliği Genel Seçimleri için 14 Mayıs'ta sandık başına gidecek.

Bu seçimlerde KKTC'de yaşayan yaklaşık 142 bin Türk seçmen oy kullanacak. KKTC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Lefkoşa, Gazimağusa ve Güzelyurt kentlerinde kurulacak sandıklarda oy kullanılacağını açıkladı. Oy verme işlemleri 27 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında Lefkoşa ve Gazimağusa'da, 29 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında ise Güzelyurt'ta gerçekleşecek. Oylama, saat 09.00-21.00 arasında yapılacak.

Feyzioğlu, seçmenlerin oy kullanabilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'nun 2 Nisan tarihine kadar KKTC'de yaşadıklarını gösteren adreslerini ve Yurt Dışı Seçmen Listesi'nde adlarının bulunmasını şart koştu. Oy verme işlemleri, Lefkoşa'da Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda, Gazimağusa'da Doğu Akdeniz Üniversitesi Lala Mustafa Paşa Spor Salonu'nda ve Güzelyurt'ta Dr. Fazıl Küçük Spor Salonu’nda gerçekleşecek.

Büyükelçi Feyzioğlu, oy verme tarihleri öncesinde, Lefkoşa ve Gazimağusa'daki konsoloslukların, vatandaşların geçici kimlik ve pasaport işlemleri için açık olacağını da duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri