Kktc'de Mobil Hizmetlere Yüzde 10 Zam

Kuzey Kıbrıs’ta 2 GSM operatörlerinin anlaşmalı olarak yaptıkları yüzde 10’luk zam ülkede infiale neden oldu. Tüketici örgütleri GSM operatörlerini boykot kararı aldı. Karara, Kıbrıslı vatandaşlardan da tam destek geldi. Tüm dünyada...

Kuzey Kıbrıs’ta 2 GSM operatörlerinin anlaşmalı olarak yaptıkları yüzde 10’luk zam ülkede infiale neden oldu. Tüketici örgütleri GSM operatörlerini boykot kararı aldı. Karara, Kıbrıslı vatandaşlardan da tam destek geldi.

Tüm dünyada giderek azalan telefon konuşma ücretleri, KKTC'de tersine işliyor. En pahalı konuşma ücreti ödenen Kuzey Kıbrıs'ta iki GSM operatörü bulunuyor. 3. bir operatörün girmesine izin verilmediği ülkede artan fiyatlardan bunalan halk, çareyi telefon kullanmamakta buldu. Tüketici örgütleri GSM operatörlerini boykot kararı alırken vatandaş da bu kampanyaya destek verdi.

Türkiye'den KKTC'ye göç eden vatandaşlar, Türkiye'de 20-30 lira verdikleri aynı faturaya Kıbrıs'ta 150-200 TL verdiklerini ifade etti. Buna internet ve diğer paketlerin eklendiğinde ise normal bir faturanın 300 TL'yi bulduğu kaydedildi.

İbrahim Karabulut, isimli bir vatandaş, “Bence operatörlerin yapmış olduğu zam kanun dışıdır. Ben ortalama ayda 500 TL telefon faturası ödüyorum. Şimdi herhalde 600 ödeyeceğim. Tüketici örgütünün boykot kararına bende uyar ve katılırım. Fakat diğer vatandaşlar katılacak mı? Herkes katılsa ben de destek veririm." diyerek yapılan zamma karşı tepki gösterdi.

Bir başka Kıbrıslı vatandaş da “Ayda ortalama olarak 300 TL cep telefonu faturası ödüyorum. İşim gereği telefonla bayağı konuşmak zorundayım. Yapılan boykota ben de destek olurum. Ama bütün vatandaşların destek olması gerek. Bu yapılan zam tamamen keyfi bir zamdır. Maktu ücret bana göre sadece haraçtan ibarettir." açıklamalarında bulundu.

Öte yandan, GSM şirketleri de KKTC'de telefon kullanım ücretlerinin pahalı olmasının alınan vergilerin yüksek olmasına bağladı. Hükümetin bir faturanın yarısından fazlasına el koyduğunu belirten operatör yetkililer, yüzde 20 yapılması gereken zamma yüzde 10'luk zam yaptıklarını kaydederek kendilerini savundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri