Kktc'de Hala Sultan Camii'nin Temeli Atıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet Vakfı ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi işbirliğinde yapılacak Lefkoşa Hala Sultan Camisi’nin temeli atıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet Vakfı ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi işbirliğinde yapılacak Lefkoşa Hala Sultan Camisi’nin temeli atıldı. Haspolat bölgesinde bulunan Hala Sultan İlahiyat Koleji ile ayni alan içerisinde yer alan Hala Sultan Camii'nn 2015 yılında tamamlanması bekleniyor.

Caminin temel atma törenine, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KKTC Eski Başbakanı İrsen Küçük, bazı bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, devlet yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kıbrıs'ın Peygamberimiz Hz. Muhammed'in annemden sonra annem dediği bir hanımefendinin eliyle İslamın mesajıyla tanıştığını söyledi. Görmez, "O hanımefendinin bu topraklara ayak bastığı günden bu güne kadar, Kıbrıs’ın manevi hayatına hizmet eden bütün büyüklerimize canını kanını veren bütün şehitlerimize bütün gazilerimize yüce Rabbimden rahmet diliyorum." dedi.

Törende konuşan Beşir Atalay da burasının sadece bir eğitim kompleksinin olmadığını kaydetti. Atalay, "Ecdadımız nasıl kendi coğrafyamızı bu mühürlerle sağlamlaştırdıysa bunlar aynı zamanda gelecek için mühürlerdir." diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından, caminin temeli atıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri