Kktc Meclis Başkanı Siber, Beşir Atalay'ı Kabul Etti

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve beraberindeki heyeti kabul etti.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye’den büyük bir heyetle günübirlik çalışmalarda bulunmak için geldiklerini söyledi. Siber’i Meclis Başkanlığından dolayı tebrik eden Atalay, "Seçimin ardından yeni bir dönem, yeni bir parlamento oluştu. İnşallah burada daha başarılı çalışmalar yaparsınız." dedi.

Beşir Atalay, her yeni meclisin kendine göre heyecanı olduğuna işaret ederek, yüzde 50’ye yakın bir yenilenmenin olduğu Cumhuriyet Meclisi’ndeki bu değişimin dinamizm getireceğini kaydetti. Bütün gelişme ve reformların mecliste yapılan çalışmalara bağlı olduğunu kaydeden Atalay, meclis çatısı altında yapılacak çok iş bulunduğunu belirtti.

KKTC'de İstanbul Ticaret Odası’ndan kalabalık bir heyetin yanı sıra Avrupa’dan gelen Türk işadamlarının çalışmalarda bulunduğunu kaydeden Atalay, kendisinin de açılış ve temel atma törenlerinin yanı sıra, Avrupa’dan gelen iş adamlarıyla görüşmelerde bulunacağını ifade etti.

Kıbrıs’la ilgili hareketliliğin başladığı bugünlerde güçlü olmanın önemine vurgu yapan Siber ise kardeşlik ve dostluk bağları dışında KKTC’yi tanıyan tek ülke olan Türkiye’yi yanlarında hissetmenin ayrı bir güç verdiğini söyledi. Özellikle iç dinamiklerin hareket geçirilmesi gerektiğini söyleyn Siber, “Yeter ki isteyelim, yapabiliriz. Buna inanıyorum.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri