Kktc Londra Temsilcisi Tuncalı, Kurban Bayramı Resepsiyonu Verdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Kurban Bayramı vesilesiyle temsilcilikte resepsiyon verdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Kurban Bayramı vesilesiyle temsilcilikte resepsiyon verdi.

Tuncalı ile eşi İhsan Tuncalı’nın ev sahipliğinde dün akşam düzenlenen bayram davetine, KKTC İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’ın eşi Rana ve kızı Diva Uluçay, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Müsteşarları Ferit Orçun Başaran ile Aslı Güven, Türkiye’nin Londra Konsolosu Barış Elmener, KKTC eski Londra Temsilcisi Kemal Köprülü, Londra’da faaliyet gösteren Kıbrıs Türk toplum derneklerinin yönetici ve temsilcileri, işadamları ile farklı meslek gruplarının temsilcileri katıldı.

Konuklarıyla yakından ilgilenen ve tek tek bayramlarını kutlayan Oya Tuncalı, milli ve dini günlerin yurt dışında daha ayrı bir öneme haiz olduğunu belirtti.

Böyle günlerde toplum temsilcileri ile bir araya gelerek, birlik ve dayanışma kültürünün yaşatılması gerektiğini kaydeden Tuncalı, “Biz Londra’da yaşamını sürdüren toplumumuzun temsilcileri ile milli ve dini günleri vesile ederek bir araya geliyoruz. Londra çok yoğun yaşanan bir kent, aylarca görüşemiyor insanlar birbirleri ile. Bayramlar bizim en önemli hasletlerimizden olduğu için, hiç olmazsa bu özel günlerde bir araya gelip, bayramlaşmak güzel bir geleneğimiz. Davetimize icabet edenler de memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Çok iyi oluyor.” şeklinde konuştu.

Davet, Kıbrıs Türk toplumu temsilcileri ile Irak Türkmen Cephesi, Batı Trakya Türkleri Derneği yöneticileri, İngiltere Türk Öğretmenler Derneği, Türk Federasyonu, Konsey ile okul aile birliklerinin yöneticilerini de buluşturdu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri