“kktc, Heyeti Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanlığı Yetkilileri İle Görüştü"

Rus Kommersant gazetesinin iddiasına göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) bir heyet, başkent Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle bir kaç kez görüştü.

Rus Kommersant gazetesinin iddiasına göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) bir heyet, başkent Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle bir kaç kez görüştü. Gazeteye özel konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rusya’dan Kuzey Kıbrıs’ı tanımalarını istedi.

Kommersant'ın haberine göre, KKTC Meclisi Başkan Vekili Mustafa Yektaoğlu, Kıbrıslı Rumların enerji kaynaklarını paylaşmak istemediğinden federasyon projesine de yanaşmayacaklarını belitti. Gazeteye göre Yektaoğlu, “Geçenlerde gayri resmi ortamda yapılan görüşmelerde Rumlar petrol ve doğalgaz kaynaklarının beşte birini bize önerdi. Ama bizim için bu kabul edilemez.” dedi.

Kommersant’a göre Kıbrıslı Türkler, Rum tarafına etki yapabilecek arabulucuları arıyor. Bu konuda Brüksel’in yanısıra Kıbrıslı Türkler, Moskova’nın desteğine ihtiyaç duyuyor.
Gazeteye özel konuşan KKTC lideri Eroğlu da Kıbrıs görüşmelerinden sonuç çıkmaması durumunda tek devlet olmaya devam edeceklerini kaydederek, “Dünyada tanınmamızı sağlamak zorunda kalacağız. Şimdilik bizi sadece Türkiye tanıyor. Muhtemelen belki Rusya da tanıyacak. Eğer Rusya bizi tanırsa, bu durumda tüm dünya tanır.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri