Kktc Dışişleri Bakanlığı İle İit Arasında Protokol İmzalandı

KKTC Dışişleri Bakanlığı ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

KKTC Dışişleri Bakanlığı ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Eğitim, çevre, sağlık ve çeşitli alanlarda işbirliği öngören protokole KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu imza koydu.

Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen imza töreninin ardından konuşma yapan Nami, İİT ile ilk resmi protokolün imzalandığına vurgu yaparak, uzun süreden beri başlatılan bu çalışmanın bugün taçlandırılmasından mutluluk duyduğunu kaydetti.

Böylesi önemli işbirliğinin hayata geçmesi için daha önce çalışmalara başlandığını dile getiren Nami, özellikle eski Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün’e girişimlerinden dolayı teşekkür etti.

Kıbrıs Türk halkı ile tüm İslam camiası arasında yapılan çalışmaların Kıbrıs Türk halkının haklı sesini tüm dünyaya duyurması açısından önemli olduğunu söyleyen Nami, işbirliği çerçevesinde atılacak temellerin halkın refahı yönünde olacağını kaydetti.

İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da uzun süreden beri devam eden çalışmanın bugün atılan bu imzayla taçlandırıldığını dile getirdi. İhsanoğlu, KKTC ile Teşkilat arasında var olan bağın daha da güçleneceğini belirtti.

Teşkilat olarak Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesinin yanında duracaklarını söyleyen İhsanoğlu, uluslararası camianın çifte standart uyguladığını kaydederek, Kıbrıs Türkü’nün yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurguladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri